Çakılı Kalan Sınıf Öğretmenleri İl Dışı İstiyor!
'07.06.2013'
haber detay
Çakılı Kalan Sınıf Öğretmenleri İl Dışı İstiyor!
 
 
Yıllarca doğuya hapsedilen kimsenin umrunda olmayan öğretmenlerimiz var.Ne sendika ne hükümet ne medya...Onların yaraları derin ama kimse merhem olmuyor.Hiç bir şaibeye bulaşmadılar,görevlerini layıkıyla yıllarca yaptılar bu yer değiştirmeleri onlar haketmiyorsa hiç kimse haketmiyordur.
 
 
 
 
    Dün Eğitim-Bir-Sen yetkilileri  yeni Milli  Eğitim  Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin’le görüştü.
 
Ziyarette Tekin’e, Eğitim-Bir-Sen yayınlarından oluşan bir set takdim eden Ahmet Özer, acilen yapılması gereken konulara ilişkin önerilerin yer aldığı bir rapor da sundu.
 
Bu raporun en dikkat çekici yanı;
 
"Öğretmen normları güncellendikten sonra, önce iş içi , daha sonra il dışı yer değişikliği yapılmalıdır. İl dışı yer değişikliğinden hemen sonra becayiş hakkı verilmeli, becayiş hakkı, hem iller arası yer değişikliği isteyen hem de özür durumu olan öğretmenlere birlikte verilmelidir.
 
Özür durumuna bağlı yer değişikliğinde il emri uygulaması getirilmelidir".Olmuştur
 
Yıllardır doğuda çakılı kalan sınıf öğretmenlerinin hiç kimse sesini duyurmuyor.Ne sendikalar ne de bakanlık..Bu durumda öğretmenlerimizi alan değişikliğine sürekli ve yine bir çok sınıf öğretmeni geçti alanda başarısız olduğunu hissederek mağdur oldu.
 
Bu senede il dışı atamalarda sınıfçılar mağdur olacak gibi.10 bin sınıf öğretmeni açığı varmış. Herhangi bir branştan 10 bin açık olduğu zaman, il dışları komik puanlarla kapatıyor.Umarım ki il dışı atamalarda hiç bir öğretmenimiz mağdur olmaz.
 
Mağdur olan sınıfçılar ve artık doğuda mahsur kalmaktan kurtulmanın yolunu , alan değişikliği ile aramaktadır.Alan değişikliği arayan sınıfçıların yapacağı en mantıklı şey okul dönüşümlerinden sonra en fazla ihtiyaç  duyulan rehberlik olacağına göre kesinlikle iller arası alan değişikliğinde rehberlik olması gerektiğini düşünüyorum...Kontenjan sınırlaması mutlaka olacaktır norm fazlaları her ilde oldukça fazla bu nedenle iller arası neredeyse imkansız rotasyon da şimdilik düşünülmüyor.Geçen sene eşlerin özür tayinlerinde o kadar ses çıktı ki il emri gelmedi belki ama neredeyse tüm eşleri değişik formüllerle tayin ettiler.
 
Milli Eğitim Bakanlığı bu daralan süreçte bir an önce bir adım atmalı ve suskunluğunu bozmalı,doğuda çakılı kalan ve il değişikliği yapmayı yıllardır bekleyerek perişan olan sınıf öğretmenlerine bir an önce çözüm bulmalıdır.
 
Onur Öcalan/Mebpersonel.Com
 
onur_ocalan@hotmail.com



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.