Yönetici atamada pilot uygulama yapılabilir Mi?
'04.06.2013'
haber detay
Yönetici atamada pilot uygulama yapılabilir Mi?
 
 
“Yönetici atamada pilot uygulama yapılabilir Mi? Sayın KONCUK’un açıklamalarına göre MEB tarihinde bir ilk gerçekleşecek.”
 
 
 Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Sayın KONCUK’un gündeme getirdiği yönetici atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde pilot uygulama yapılabilir Mi? Doğrusu düşünmesi bile sıkıntılı! 28 Şubat tarihinde yayınlanan yönetmelik Kocaeli’nde görücüye çıkacak… Test sürüşü yapılacak(!) Şimdi bir düşünelim hazirunda ki yönetmelik hükümleri uygulandı. Atamalar gerçekleşti. Aksayan yönler tesbit edildi ve yönetmelik revize edildi. Peki, Kocaeli’nde atanamayan yönetici adaylarının durumu ne olacak? Mülakat ile ilgili yüzün üzerinde dava açıldığını düşünün… Ardından MEB mülakatı kaldırıyoruz derse ne olacak? Kocaeli deneme tahtası mı diye sormazlar mı? Bu işler böyle yürümez… İnsan Kaynakları deneme tahtası gibi kullanılamaz. Hiçbir yönetmelik bu şekilde oynak olmaz(!) Sorunsuz bir şekilde devam eden atamaları bu hale getirmek, yürüyen tekerleğe çomak sokmaktır. Yönetici atamayı yazboz tahtası haline getirmek, kimseye kazanç sağlamaz!
Şubat ayında eski yönetmeliğe göre atanmayı bekleyen ama mağduriyete uğrayan yönetici adaylarının hakları ne olacaktır? Atamaların ertelenmesi, bu hale gelmesi vicdanları rahatsız etmiştir. MEB’e olan güveni derinden sarsmıştır. Aldığı yüksek puan ile atanmayı umud eden yönetici adayları şimdi kara kara düşünmektedir. Hukuk devletinde böyle bir uygulama olmaz!
“Yönetmelik yayınlandıktan sonra yapılan açıklamalar”
28 Şubat tarihinde yönetici atama yönetmeliği yayınlandıktan hemen sonra aşağıda verilen demeçlere baktığımızda yönetmeliğin değiştirileceği düşüncesine kapıldık. Ama yanılmışız Bugün de İzmir ve Ordu’da yönetmelik ile atama yapmak için duyuruya çıktı. Yaz aylarında atamaların tamamlanması gerekiyor. Ama MEB’e çalışanların güvenmesi için yöneticilerin tutarlı olması gerekir. Mart ayında internet sitelerine yansıyan açıklamaları paylaşmak istiyorum;
Avcı'dan yönetici atama yönetmeliği açıklaması 06 Mart 2013
Bakan Avcı, yönetici atama yönetmeliğine ilişkin olarak "Şu anda bir komisyon kurduk. Gelen eleştirileri değerlendirmek için arkadaşlarımızı görevlendirdik. Hangi konuda eleştiriler geliyor buna karşı biz nasıl bir çözüm veya değerlendirme yapıyoruz diye" dedi.
Suskun MEB: Yönetici atamayı revize edebiliriz 07 Mart 2013
Büyük tepkiye rağmen, günlerdir yönetici atamayla ilgili olarak ne Bakan, ne müsteşar ne de genel müdür düzeyinde hiçbir açıklama yapamayan MEB nihayet bir cümle kurabildi.
Orhan ERDEM
Bakan Avcı: Sorunların Çözümü İçin Çalışıyoruz 27 Mart 2013
Yönetici atama yönetmeliği konusunda gelen eleştirileri dikkate alacaklarını bildiren Bakan Avcı, “Yönetici atama ve yer değişikliği ile ilgili yeni bir çalışma başlattık. Mevcut yönetmelikteki aksaklıkları tespit ediyoruz. Yeni bir yönetmelik mi, revizyon mu, önümüzdeki günlerde netleşir. Bu çalışmada sizlerin de görüşlerinden yararlanacağız. İl milli eğitim müdürlerimizle de konuyu gözden geçirdik ve görüşlerini aldık. Şu an çalışma başlattık ve kısa sürede sonuçlandıracağız” ifadelerini kullandı.
Tüm bu açıklamalardan sonra yönetmeliğin revize edilmeden uygulanması MEB’e karşı olan güveni bitirmiştir. Yol yakınken bir sürpriz yapıp, hiç olmaz ise taslak diye internet sitelerinde yer alan yönetmelik metnini yayınlayın…



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.