Ek ödeme mağduriyeti giderilmelidir
'04.06.2013'
haber detay
Ek ödeme mağduriyeti giderilmelidir
 
Gündoğdu, Talepleri Başbakan Erdoğan’a İletti
 
 
 Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, son dönemde kamuoyunun gündemine yerleşen, başta 657 sayılı Kanun olmak üzere, kamu çalışanlarına yönelik kanunlar, diğer mevzuat değişiklikleri ve tasarılara ilişkin Memur-Sen’in görüşlerini ve taleplerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletti. 
Gündoğdu, 4/B’li personel ile diğer sözleşmeli personelin ve 4/C statüsündeki personelin kadroya geçirilmesi, 2005’ten sonra göreve başlayan memurlara bir derece verilmesi, Sosyal Güvenlik Kurumu, Adalet ve Maliye bakanlıklarında çalışanlar başta olmak üzere, kamu çalışanlarının fazla çalışma ücretlerine ilişkin mağduriyetlerin giderilmesi, istihdamda zorluk çekilen hizmet alanlarında görev yapanlara ilave tazminat yoluyla pozitif ayrımcılık yapılması ve kamuda serbest kılık-kıyafet hakkının hayata geçirilmesi konularına ilişkin görüş ve taleplerini Başbakan Erdoğan ile paylaştı.
 
Zorunlu Hizmet Bölgelerinde Görev Yapanlara Pozitif Ayrımcılık Yapılmalıdır 
 
Kamu personel sistemine ilişkin çeşitli düzenlemeler içeren kanun tasarılarının Meclis gündemine alınacağı yönündeki bilgiler üzerine Başbakan’la görüştüklerini ve Memur-Sen’in talepleriyle ilgili görüşme yaptıklarını söyleyen Gündoğdu, “Kariyer uzmanlıkla ilgili yaş konusunda kurumda görev yapanlardan yaş sınırı aranmamasını istedik. Rotasyona öteden beri karşıyız. Ama eğitim ve sağlıkta olduğu gibi, zorunlu hizmet bölgesi anlayışının yeterli olacağını ve bundan sonra göreve başlayacak kamu görevlileriyle sınırlı olarak uygulama yapılmasını istedik. Zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapanlara, eski-yeni ayrımı olmaksızın, pozitif ayrımcılık yapılması; Haymana’ya, Hakkari’ye, Yüksekova’ya ilave ücret ya da tazminat ödenmesi halinde, personelin ülke geneline adil dağılımı sağlanacak ve bu uygulama motivasyonu da artıracaktır” dedi.
 
Kadroya geçiş beklentisinin halen karşılanamamış olmasının yanında, kapsamın daraltılması yönündeki çabaları doğru bulmadıklarını dile getiren Ahmet Gündoğdu, “Daha önce kadroya geçirilenler dışındaki sözleşmelilerin tamamının kadroya geçirilmesi gerektiğini, sadece KİT’lerdeki sözleşmeli personelin istekleri dahilinde kadroya alınması yönünde düzenleme yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
Kılık-Kıyafet Hükümlerine Uymamak Fiili Disiplin Cezası Kapsamından Çıkarılmalıdır 
 
4/C’lilerin uzunca bir süredir haklı olarak kadro beklentisi içerisinde olduğunu ancak kimi bakanlıklarca bu gündemin dışında tutulmaya çalışıldığının altını çizen Gündoğdu, “4/C’liler, öğrenimlerine uygun memur kadrolarıyla ilişkilendirilmeli, bu kapsamda, ilkokul, ortaokul, lise mezunlarını yardımcı ya da genel idare hizmetleri sınıfına, üniversite mezunlarını da öğrenimlerine uygun kariyer hizmet sınıflarına atanmak suretiyle kadroya geçirilmelidir. 2005’ten sonra göreve başlayan memurlara bir derece verilmesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu, adliye, maliye gibi, mesai yaptığı halde mesai ücreti alamayan çalışanların sorununu yeniden Sayın Başbakan’a taşıdık. Kılık-kıyafet yönetmeliğinin geçmişten bugüne kadar mağdur ettiği kesimlerle ilgili taleplerimizi de Sayın Başbakan’a aktarmış olduk. Kılık-kıyafet hükümlerine uymamak şeklindeki fiilin, disiplin cezası kapsamından çıkarılmasını, kamu görevlilerinin serbest ve özgür iradeleriyle belirledikleri ve kamu vicdanının reddetmeyeceği kıyafetlerle kamu hizmeti sunmalarına imkan sağlanmasını istedik” diye konuştu.
 
KPDK’daki Uzlaşmaya Sadık Kalınmalıdır 
 
Gündoğdu, kamu personel sistemine ilişkin bazı düzenlemeler üzerinde çalışıldığını ve bu konuya ilişkin yaklaşımların teklif ve taleplerini tam karşılamadığını gördüklerini dile getirerek, “Bu anlamda yararlı bir görüşme oldu. Bu sayede eksiklikler ve kaygılarımızla birlikte beklentilerimizi de ilettik. Sanırım bunun üzerinde bir kez daha çalışma yapılacak. Kamuoyuna yansıtılanların bir kısmının doğru olmadığını ifade ettiler. Bir kısmının da eksik olduğunu ifade ettiler. Bir kısmını da düşünmediklerini gördük. Biz öteden beri Kamu Personeli Danışma Kurulu’na taşıdığımız talepleri gerekçeleriyle birlikte bölgeler arası istihdam biçimi ve bu istihdam biçimlerinin motivasyon eksilten yönleriyle tekrar Sayın Başbakan’a iletmiş olduk. Verdiğimiz rapor üzerine Sayın Bakan’a bir talimat verdi. Bugün, yarın yeniden biraraya gelinecek. İlgili bakanlarla birlikte yeni bir çalışma yapılacak” ifadelerini kullandı.
 
 Özer: Ek Ödeme Mağduriyeti Giderilmeli, Atanması Düşünülen Öğretmen Sayısı Artırılmalıdır 
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in de hazır bulunduğu toplantıda söz alan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’den yararlanamayan öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödeme mağduriyetinin giderilmesini, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan çalışanların kılık-kıyafetlerini düzenleyen yönetmeliğin değiştirilmesini, öğretmen ihtiyacının karşılanması için düşünülen sayının artırılmasını, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının yapılmasının sağlanmasını istedi.
 
Sözleşmeli Personel Kadroya Geçirilmelidir
 
Kamuda temel istihdam şeklinin kadrolu memur statüsü olması gerektiğini kaydeden Özer, “Mevcut sözleşmeli personelin tamamı kadroya geçirilmelidir. 4/C statüsünde istihdam edilenler, öncelikle öğrenimlerine uygun kadro ve unvanlara atanmak suretiyle kadroya geçirilmelidir” dedi.
 
Toplantıya, Memur-Sen Genel Başkan yardımcıları Metin Memiş, Mehmet Bayraktutar, Hacı Bayram Tonbul, Mehmet Emin Esen, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan da katıldı. 
Başbakan'a Sunulan Taleplerin Tam Metni
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.