Alandışı'na Karşı Olan PDR'cılardan MEB'e Mektup
'03.06.2013'
haber detay
Alandışı'na Karşı Olan PDR'cılardan MEB'e Mektup
Rehber Öğretmen ve 'alandışı'na karşı olanların MEB'e ve miletvekillerine göndereceği mektup
 
 
 
 
''Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün özel öğretim kurumlarına yönelik yapılan düzenlemesine ilişkin almış belirlemiş olduğımız eylem takvimi çerçevesinde dün basın duyurusu hazırlanmış ve bu gün de Milletvekillerine ve Milli Eğitim Bakanlığı ilgili kurumlarına yönelik taslak mektuplar yayınlanmıştır.
 
Milletvekillerine gönderilecek mektup;
 
 
 
Sayın Vekilim,
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü özel öğretimkurumlarına, psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleriniyürütmek (!) üzere farklı alanlardan “ATAMA” YAPILMASINI” sürdürerek; “SAKSI BİTKİSİ DAHİYETİŞTİRİLEMEYEN SÜREDE UZMAN YETİŞTİRMEYE (!) HALA DEVAM EDİYOR”.
 
 
 
Bizler,ülkemizde psikolojik danışma ve rehberlik hizmeti veren Psikolojik Danışmanlar,bu alana eleman yetiştiren Öğretim Elemanları ve bu hizmeti gelecekte yürütecekolan Öğrenciler olarak, meslek alanımıza geçmişten bugüne yapılmakta olan vebir kez daha gündeme getirilen “ALANDIŞI ATAMA” ayıbına son verilmesini istiyoruz.
 
 
 
Psikolojik danışmanlık bireyin kendisinitanıması, problemlerini çözmesi, gerçekçi kararlar alması, kapasitesinikendisine uygun bir düzeyde gerçekleştirmesi, kendisine uygun bir mesleğiseçmesi, öğrenme becerilerini geliştirmesi, içinde yaşadığı topluma dengeli vesağlıklı bir uyum sağlaması ve böylece kendisini gerçekleştirerek toplumlabütünleşmesini sağlayan koruyucu ruh sağlığı kapsamında psikolojik yardımmesleğidir. Bu mesleğe başka meslek elemanlarının kısa süreli bir eğitimleatanmaları bir yana asıl meslek elmanı yetiştiren programların niteliklerinindaha da geliştirilmesi gerektiğidir. Psikolojikdanışma ve rehberlik hizmetlerinin, bu alanda eğitim almış profesyonelkişilerce verilmesi,öğrencilerin psiko-sosyal gelişimleri açısından olduğu kadar sağlıklı vedemokratik bir toplum olabilme ve nitelikli hizmet alabilme açısından da sonderece önemlidir.
 
 
 
Anayasa’nın “Kamu HizmetlerineGirme Hakkı” başlıklı 70. Madde’si ile “birhizmet için gerekli niteliğe sahip olmayanların bu hizmeti yürütmek üzere atanamayacakları”belirtilerek, nitelikli hizmet almayı Anayasal güvence altına alınmıştır.  Nitelikten çok niceliğe önem verdiğimiz için ekonomikgelişmişlik düzeyi açısından 17. sırada olmamıza rağmen, Birleşmiş Milletlerİnsani Gelişme Endeksine göre ise 179 ülke içinde 76. sırada olmamız bu durumunönemli nedenidir. Bu duruma yol açanların tarihe karşı sorumlu olduklarını birkez daha vurgulamak isteriz.  
 
 
Bakanlığın başvurduğu bu yöntem çalışanlar arasında çalışma barışını daortadan kaldırmaktadır. Anayasa’nın“Çalışma Hakkı ve Ödevi” başlıklı 49. maddesinde “çalışma barışını sağlamak içingerekli tedbirleri alır.”denilmektedir.  Bakanlığın çalışma barışını ortadan kaldıranbu uygulaması, aynı zamanda çalışanları ve bu çalışanlardan hizmet alanları damutsuz ettiği, yeni açıklanan OECD  Daha İyi YaşamEndeksi' raporuna göre 36ülke içinde Türkiye’nin sonuncu sırada yer alması durumumuzu ilişkin önemli birgöstergedir.   
Uzmanlığın giderek önem kazandığı ve sadece uzmanlık kazandığı alanlasınırlı yeterlilik kazandığı günümüz eğitim sisteminin çıktısı olanbireylerden, “yetişmediği alanda hizmet beklemek” hizmeti verene de,alana da yapılan bir “HAKSIZLIK”tır. Eğitime, insana ve insanpotansiyeline “DEĞER VERMEMEK”tir. Üstelik bireyin ve toplumungelişmesine “KET VURMAK”tır.
 
 
 
Sayın Vekilim, TürkPsikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği öncülüğünde geçmişten bu güne sürdürmüşolduğumuz mesleğin savunuculuğunu, bu günden yarına da aynı kararlılıkla veduyarlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Sizden talebimiz, bizden aldığınızgüçle bu olumsuzluğun son bulması konusunda gerekli girişimde bulunmanızdır.
 
 
 
Saygılarımla…
 
 
 
İmza
 
Adres:………………………………………………………….…./05/2013
 
…………………………………………………………………….Ad Soyad
 
 
 
Milletvekilleri fakslarına ulaşmak için Tıklayın! 
 
Milletvekili e-posta adreslerine http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/mv_e_posta_sd.uye_e_posta adresinden ulaşabilirsiniz. Bugün ve yarın özellikle olmak üzere bu metni göndermemizde sorunun çözümü konusunda önemlidir.
 
Milli Eğitim Bakanlığının ilgili birimlerine gönderilecek mektuba ulaşmak için tıklayınız.Gönderilecek birimlerin e-posta adresleri ve faks numaraları:
 
MEB Özel Kalem faks:0312 417 70 27, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü (ookgm@meb.gov.tr) faks: 0312 223 99 26, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı (ttkb@meb.gov.tr) faks:0312 213 3962, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü (oyegm@meb.gov.tr) faks:0312 425 30 94, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı (mub@meb.gov.tr) faks:0312 417 00 83, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü (ikgm@meb.gov.tr) faks:0312 425 28 59 ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü (orgm@meb.gov.tr) faks:0312 213 13 56 
 
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği olarak geçmişten bu güne sürdürmüş olduğumuz mesleğin savunuculuğunu, bu günden yarına da aynı kararlılıkla ve duyarlılıkla birlikte sürdürmeye devam edeceğiz. 
 
Saygılarımızla...''
 
 
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği
Yönetim Kurulu
 
EĞİTİM AJANSI



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.