5 Haziranda Grev Kararı !
'03.06.2013'
haber detay
5 Haziranda Grev Kararı !
Eğitim-İş 5 Haziran'da Grev Kararı Aldı
 
 
 Eğitim-İş'ten edinilen bilgiye göre:
"657 sayılı yasa üzerinde değişiklik öngeren yasa tasarısı TBMM'ye sunmuştur. Meclise sunulan ve önümüzdeki günlerde siyasal iktidarın programı doğrultusunda gündeme gelecek olan yasa değişiklik teklifleri ile kamu çalışanlarının  öncelikle iş güvencesi ortadan kaldırılmaya çalışılacak ve ardından başta eğitim ve sağlık olmak üzere temel kamu hizmetleri tamamen paralı hale getirilecektir.
Kamu çalışanları başta olmak üzere on milyonlarca yurttaşımızı doğrudan etkileyecek kamu hizmetlerinin yerelleştirilmesi ve özelleştirilmesine karşıtüm emekçilerin birlikte mücadele hattı oluşturması kaçınılmazdır. Emekçilerin oluşturacağı mücadele hattının güçlülüğü ve eylemliliği söz konusu yasa değişikliğinin TBMM'den çıkıp çıkmamasını sağlayacaktır.
Bu kapsamda Eğitim-İş Merkez Yönetim Kurulu, kamu çalışanlarının ortak sorunlarına karşı birlikte mücadele etmeleri gerektiğinden hareketle işimizi, aşımızı ve geleceğimizi etkileyecek yasa değişikliğinin geri çekilmesi için tarihsel sorumluluğunun gereği olarak 05 Hazira 2013 Çarşamba günü 1 (bir) gün iş bırakma kararı almıştır." denildi.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.