Başarının Sırrı Okuduğunu Anlama
'30.05.2013'
haber detay

Başarının Sırrı Okuduğunu Anlama

Doğru ve akıcı bir şekilde, anlayarak okuyabilmek okul başarısı için çok büyük önem taşıyor. İyi okullar, okumanın önemini bildiklerinden, birinci sınıftan başlayarak, her çocuğun mükemmel okumasını sağlayacak şekilde, bilimsel olarak kanıtlanmış metodlarla eğitim veriyorlar. Eğer çocuğunuzun okulu, okuma yeteneğine yeterince önem vermiyorsa, çocuğunuz, eğitiminin ileriki yıllarında zorluklarla karşılaşabilir.

 

 
İşte size onun okumadaki başarısını arttırmak için ipuçları:
 
 
•  Öncelikle çocuğunuz için okumayı bilimsel, kanıtlanmış metodlara öğreten bir okul bulmaya çalışın.
 
•  Öğretmeniyle konuşarak, çocuğunuzun okumadaki ilerleyişi ile ilgili düzenli ve detaylı geri bildirimler istediğinizi vurgulayın.
 
•  Eğer çocuğunuzun okuması ilerlemiyorsa, beklemeden aksiyon almaya hazır olun.
 
•  Konusunda uzman olduğunu düşündüğünüz kişilerle, çocuğunuzun okuma başarısı hakkında anlaşmazlıklar yaşayabilirsiniz, kafanız karışabilir. Cesaretinizin kırılmasına izin vermeyin.
 
•  İlkokul ve ortaokul süresince, öğretmenlerin giderek artan bir şekilde,  karmaşık kelimeleri öğrettiklerinden emin olun.
 
•  İkinci sınıftan sonra, çocuğunuza, seviyesine uygun çeşitli konularda yazılmış kitaplar alarak, sürekli okuması için teşvik edin. Akşam yemek masasında, o sıralar okuduğu kitap hakkında konuşması için çocuğunuzu cesaretlendirin. Okuduklarını anlattığında dikkatlice dinleyerek, kavrayış yeteneğinin günden güne derinleştiğinden emin olun.
 
akilliokullu



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.