Türkiye Kaliteli Yaşam Sıralamasında Kaçıncı Oldu?
'30.05.2013'
haber detay
Türkiye Kaliteli Yaşam Sıralamasında Kaçıncı Oldu?
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nden (OECD) Türkiye’ye kötü haber... Kaliteli yaşamda sınıfta kaldık 36 ülke içinde sonuncu olduk.
 
 
 
2013 yılına ilişkin Kaliteli Yaşam Endeksi’ni yayımlayan OECD, endeksi hazırlarken ülkeleri konut, gelir, iş imkanları, toplum, eğitim, çevre, şeffaflık, sağlık, hayat memnuniyeti, güvenlik ve iş-özel hayat dengesi kriterlerinde değerlendirirken, Türkiye Brezilya, Şili ve Meksika’nın ardından sonuncu oldu. Listenin en üst sırasında ise Avustralya yer aldı. OECD, Türkiye’nin son 20 yılda vatandaşlarının yaşam kalitelerini yükseltmek için oldukça dikkat çeken bir çaba sarf ettiğine dikkat çekerken birçok başlıkta diğer ülkelerin gerisinde kaldığını belirtti. Türkiye’nin yıllık hanehalkı gelirinin OECD ortalaması olan yıllık 23 bin 47 doların altında kaldığı vurgulandı. 
 
%31’i lise mezunu
 
Eğitimin en önemli kriterlerden biri olduğuna dikkat çeken OECD, Türkiye’de yaşları 25 ile 64 arasındaki yetişkinlerin yüzde 31’inin lise mezunu olduğunu, bunun OECD ortalaması olan yüzde 74’ün altında kaldığı ifade etti. Yaşam ortalaması olarak Türkiye’deki yaş 75 olarak belirlenirken, bu rakam OECD’de 80.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.