Eğitim Bir-Sen Ek Dersin Kesilmemesini İstedi
'22.05.2013'
haber detay

 

Eğitim Bir-Sen Ek Dersin Kesilmemesini İstedi
Öğrencilerin 45 Günlük İzninde Öğretmenlerin Ek Dersinin Kesilmemesini İstedik
 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün 2013/14 sayılı Genelgesi ile, “Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) hazırlanmakta olan lise son sınıf öğrencilerimizin; zaman baskısı yaşamadan hazırlık sürecinde derslerine daha iyi motive olmaları, sınav streslerinin olabildiğince azaltılarak sınavlara psikolojik olarak daha rahat girmelerini teminen ve esasen gerçeğe uygun olmayan beyan ve diğer suretle rapor alınmasını önlemek amacıyla bu öğretim yılına mahsus olmak üzere; Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlan Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği 40 ıncı maddesinin (c) bendinde belirtilen toplam süre olan 45 günü aşmamak kaydıyla, öğrenci velisinin okul müdürlüğüne yazılı olarak başvurması hâlinde beyan edeceği sürenin de özürlü devamsızlık olarak değerlendirilmesi” gerektiği ifade edilmiştir.
01.06.2012 tarihli ve 28310 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 29.05.2012 tarihli ve 2012/1 sayılı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı’nın “Ders Görevinin Yapılmış Sayılacağı Haller” başlıklı 24. maddesinde, “1.9.2012 tarihinden geçerli olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyleeğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar” hükmü yer almaktadır.
Mezkûr genelge kapsamında, 12. sınıf öğrencilerinin 45 günü geçmemek üzere özürlü devamsız sayılarak sınıfa ve okula gelmemesi imkan dahilinde iken, 12. sınıflara ders vermekle yükümlü öğretmenlerin bu türden bir imkanı olmadığı, öğrenci olmasa ve hatta fiilen ders yapamasa dahi okula ve sınıfa gelmekle yükümlü olduğu açıktır.
Milli Eğitim Bakanlığı’na bir yazı göndererek, söz konusu genelge kapsamında 2013 LYS’ye katılacak 12. sınıf öğrencilerinin, Bakanlık Genelgesi gereği azami 45 gün sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılacaklarından, bu 45 günlük süre zarfında 12. sınıflarda ders vermekle yükümlü olan öğretmenlerin ders görevlerini yapmış sayılacağı ve ek ders ücretlerini tam olarak alabilecekleri hususunda gerekli açıklamanın ivedilikle yapılmasını ve sendikamıza bilgi verilmesini talep ettik. 
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.