‘3-21 Haziran Arası Sınavla Yönetici Ataması Yapılmalıdır‘
'22.05.2013'
haber detay

 

‘3-21 Haziran Arası Sınavla Yönetici Ataması Yapılmalıdır‘
'Sınavla Yönetici Atamanın İsteğe Bağlı ve Özür Durumu Atamasından Sonraya Kalması Yeni Haksızlıklara Sebep Olacaktır.'
 
 
 
''2013 Şubat ayında 3 il Sınavla Yönetici Atamasını tamamlamış. Diğer iller atama takvimini YÖNETMELİĞE AYKIRI bir şekilde Mart ayına yayarak Sınavlı Yönetici atamasını yapmamış ve sendikalarımız Yönetmelikte açık hüküm olmasına rağmen bizlere yapılan bu haksızlığa illere ??Neden Şubat ayında Sınavla Atamaları Tamamlamadınız ? ??diye sormamış, haklarımız aramamış ve biz üyelerini derinden üzmüştür. Süreci takip ettiğimizde de sendikalarımızın süreci hızlandırmak yerine yavaşlatma gayretlerini çok net bir şekilde görmekteyiz.Şimdi biraz geçte olsa yan yana gelerek bu hafta bu sorunu halletmenizi ,üyelerinizin hakkını korumanızı bekliyor,Yetkiliden çok Etkili Sendikalar istiyoruz.
 
Bakanlığımızın son gönderdiği yazı ile 3 Haziran'a kadar Yönetici Normları 3 Haziran'a kadar tamamlanmaktadır.21 Haziran'a kadar yayınlanan Atama Takvimine göre hiçbir çeşit atama yapılmayacağına göre Sınavla Yönetici Atama İçin arada uzun bir süreç vardır.
 
Sınavla Yönetici Atamanın İsteğe Bağlı ve Özür Durumu Atamasından Sonraya Kalması Yeni Haksızlıklara Sebep Olacaktır.
 
 
Sınavla Yönetici Atamanın iller Arası İsteğe Bağlı ve Özür Durumu Atamalarından sonraya kalması Şubat ayında yapılması gereken Sınavla Ataması bekleyenlerin önüne farklı illerden atanacak kişilerin de geçmesini sağlayacak ve bu durum yeni bir haksızlığa neden olacaktır. Bu süreyi Şubat Ayından borçlu olduğu biz Sınav kazanmış adaylara hakkımızı iade ederek gönlümüzü almalıdır.
 
YÖNETMELİK VE ATAMA İLE İLGİLİ BEKLENTİLERİMİZ
 
1-Bakanımızın söz verdiği gibi Yönetici Atama yönetmeliği Mayıs ayında yayınlanmasını,Yeni Yönetmeliğe Sınavla Atama Takvimi eklenmesini,
 
2-28/02/2013 tarihinden sonra yapılan Norm Fazlası Yönetici Atamalarını Mahkeme İptal Etmeden MEB İptal etmesini bu Norm Fazlası yöneticilerin de hakları korunup 28/02/2013 tarihindeki görev yeri ile ilişkilendirilmesini,
 
Açıklama:Şubat ayında yönetmelik doğrultusunda açılan birçok okula yeni yönetmelik yayınlanması ile Norm Fazlası Yöneticiler atanmıştır. Bu atamalar Şubat ayında Sınav Puanı ile atanacak binlerce adayın hakkını elinden almış ve yeni bir haksızlığa sebep olmuştur.
Ayrıca 28/02/2013?te çıkarılan yönetmelik hemen hemen tüm sendikalar tarafından davalık olmuş ve davanın Sendikalar tarafından kazanılacağı da nettir. Bu sebeple 28/02/2013?ten itibaren Yapılan Tüm Norm Fazlası Yönetici Atamalar hukuksuz duruma düşecek mahkeme kararı ile birlikte bu yapılan atamaların da İptal edileceği ortadadır.
Yukarıda sayılan 2 sebepten dolayı 28 Şubat 2013 tarihinden itibaren tüm norm fazlası yönetici atamalar iptal edilmeli,yönetici normlarını belirleyen öğrenci sayıları düşürülmeli, Norm Fazlası Yöneticiler 28/02/2013 tarihindeki kurumları ile ilişkilendirilmelidir.Böylelikle herkesi mutlu edecek bir yol bulunmuş olacaktır.
 
3-Yönetici Normlarını belirleyen öğrenci sayıları düşürülmesini,
4- Sınavla Yönetici Atamanın en geç 3 Haziran?da başlatılmasını , 21 Haziran 2013?e kadar tamamlanmasını istiyoruz.''
 
 
EĞİTİM AJANSI



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.