KPSS ile Kadroya Geçenlere Müjdeli Haber Geliyor!
'21.05.2013'
haber detay

 

KPSS ile Kadroya Geçenlere Müjdeli Haber Geliyor!
“KPSS de başarılı olup sözleşmeli öğretmenlikten kadroya geçen öğretmenlere 632 sayılı KHK ile kadroya sınavsız geçen sözleşmeli öğretmenler kadar hak tanınmamıştır. Sınavlarda başarılı olan sözleşmeli öğretmenler cezalandırılmıştır. Neredeyse iki yıldır bu adaletsizliğin giderilmesini beklemektedirler. Eğitim Birsen Mevzuat Sekreteri Ramazan ÇAKIRCI mağdur olan sözleşmeli öğretmenlere müjdeli haber verdi!”
 
 
 
KPSS’de puan üstünlüğüne göre sözleşmeli öğretmen olarak atanıp 2010 yılı Haziran ayında yapılan ilk atamaya başvurarak puan üstünlüğüne göre kadroya geçen öğretmenlerin mağduriyetleri giderilecek.
Bilindiği gibi kadrolu atamanın yapıldığı tarihten 1 yıl sonra, 632 sayılı KHK ile bakanlık kadrolarında görev yapan tüm sözleşmeli öğretmenlere kadrolu atanma imkanı tanındı ve yaklaşık 70 bin sözleşmeli öğretmenin neredeyse tamamına yakını bu haktan faydalanarak kadroya geçti. Ancak, puan üstünlüğü ile kadroya geçen öğretmenler mağdur edilmişlerdir. Şöyle ki, 632 sayılı KHK kapsamında kadroya kayıtsız şartsız geçirilen öğretmenlerimize aşağıdaki haklar tanınmıştır:
1) Sözleşmeli çalıştıkları süreler, kadrolu öğretmenlikte geçmiş gibi sayılmış; sözleşmeli öğretmenliğe başlama tarihleri ilk atama tarihleri gibi kabul edilmiştir.
2) Temel Eğitim ve Hazırlayıcı eğitimlerini sözleşmeli görevleri esnasında almış ve sözleşmeli öğretmenlikte 1 yılını tamamlamış olanların, kadroya geçer geçmez adaylıkları kaldırılmıştır.
3) Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin yayınlandığı (yenilendiği) 06 Mayıs 2010 tarihi öncesinde sözleşmeli öğretmenlik görevi bulunanların zorunlu hizmet yükümlülükleri affedilmiş ve kendilerine zorunlu hizmet muafiyeti tanınmıştır.
4) Kadroya geçmelerine müteakip ilk il dışı isteğe bağlı ve özür durumuna bağlı yer değiştirme işlemlerine başvurma hakkı tanınmıştır.
632 sayılı KHK kapsamında kadroya geçen öğretmenlere bu haklar tanınırken, Haziran 2010 ve Aralık 2010 atamalarına başvurarak KPSS puan üstünlüğüne göre kadroya geçen hiçbir sözleşmeli öğretmen bu haklardan faydalanamamıştır. Dolayısıyla,
1)Sözleşmeli çalıştığımız süreler kadrolu çalışılmış gibi değerlendirilmedi.
2) Temel Eğitim Ve Hazırlayıcı Eğitimi sözleşmeli öğretmenliğimiz esnasında almış olmamıza rağmen, kadroya geçtiğimiz tarihten itibaren 1 yıl bekledikten sonra adaylıklarımız kaldırıldı.
3) 06 Mayıs 2010 tarihinden önce sözleşmeli öğretmen olarak görev yapanların zorunlu hizmet yükümlülüğü kaldırılmadı. Halen zorunlu hizmet yükümlüsü olarak görev yapmaktadırlar.
4) Kadroya atanmalarına müteakip il dışı ve özür durumu tayin isteyemediler.
Bu ayrımcılığın tek nedeni puan üstünlüğüne göre kadroya geçmeleridir. Sınavlarda daha başarılı olan sözleşmeli öğretmenler adeta cezalandırılmıştır. Sözleşmeli görev yapıp KPSS de başarılı olamayanlar ise ödüllendirilmiştir. Bu durum Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır. İki yıldır bu konuda hiçbir gelişme yaşanmamıştır. Ancak Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile geçen hafta içerisinde bir görüşme yaparak, yukarıdaki sorunların çözümüne ilişkin adımların bir an önce atılmasını istedi.
Milli Eğitim Bakanı AVCI,  KPSS ile kadroya geçen sözleşmeli öğretmenlerin sözleşmelilik süresinin kadroda geçmiş gibi değerlendirilebileceğini söyledi.
Eğitim Birsen Genel Mevzuat Sekreteri Ramazan ÇAKIRCI twitterde takipçileri ile bugün KPSS de başarılı olup atanan sözleşmeli öğretmenlerle ilgili aşağıdaki tweeti paylaştı.mebpersoneli



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.