Norm Kadro Öğretmenleri Mağdur Edebilir!
'21.05.2013'
haber detay

 

Norm Kadro Öğretmenleri Mağdur Edebilir!
Okul Dönüşümleri Yapılmadan Norm Kadro Belirlenemez
 
 
 Milli Eğitim Bakanlığı  okulların  norm kadrolarını belirlemesi için resmi bir yazı  gönderdi . Bu yazıya göre  okulların  norm kadrolarını belirleme  süreci  dün başladı. Bu hafta içerisinde de norm kadro işlemleri bitirilecek...
 
Bakanlık illerin  okul  dönüşümlerini 15 Mayıs tarihine kadar bitirin emrini vermişti. Bakanlığın bu emrine rağmen illerin çok  büyük  bir çoğunluğu  okul  dönüşümlerini tamamlayamadı. Aslında illerin bu konuda kafası karışık ve bir o kadarda illerimiz çaresiz kalıyor. Bakanlık  okulların dönüşümlerinin ilokul ve  ortaokul  diye kesin olarak ayrılmasını istesede illerin coğrafi yapısı ve yine mahalle  okullarının  birbirlerine olan mesafeleri göz önüne alındığında birçok  okulun   ilkokul -  ortaokul  olarak birlikte devam edeceği ortaya çıkıyor.
 
İller  okul  dönüşümlerini tamalayıp listeleri yayınlayamadan , Bakanlığın norm kadroları belirleyin talimatı havada kalmıştır. 
 
Seçmeli dersler ve 5. sınıf öğrencileri konusuda ayrı bir sorun teşkil ediyor. Öğrencilerin gelecek yıl hangi dersleri seçeceğini bilemeyen özellikle  ortaokul  idarecileri hangi kritere göre norm kadro isteyeceklerdir. 
 
Sonuç olarak ; İllerimizin  okulların  dönüşüm işlemlerini bitirmeden  okullarımızın  gireceği norm kadro sayıları  sağlıklı  bir dağılımı ortaya  çıkarmayacaktır .
 
Bu durumda  yer  değiştirme isteği olan öğretmenler başta olmak üzere , tayin isteyecek olan norm fazlası öğretmenler mağdur olacaktır.
 
Bakanlığın bu konuda illeri öncelikle dönüşümlerin kısa bir sürede tamamlanması ve hemen akanbinde bu duyurunun yapılarak norm kadroların girilmesini istemesi gerekmektedir. Aksi halde norm kadro girişleri yeniden yapılmak zorunda kalınacaktır.
 
Kamudanhaber.com



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.