MEB’de herkesin eli ayağına dolanmış vaziyette
'21.05.2013'
haber detay

 

MEB’de herkesin eli ayağına dolanmış vaziyette
 
 
 Bakanlık önce bir açıklama yayımladı ve ay sonuna kadar ilkokul/ortaokul dönüşümlerini, 21 Haziran’a kadar da normları tamamlayın diye. Aradan sadece saatler geçti normlar 20-23 Mayıs 2013’e sıkıştırıldı. 20 Mayıs 2013’te mesai başlar başlamaz hummalı bir çalışma ile dönüşüm onayları yetiştirilmeye çalışıldı.
Dönüşümde tüm okulları tek kalemde dönüştürmek fikrinden vazgeçilerek kademeli geçişe ağırlık verildi. Kademesiz yani tümden dönüşecek okullar norm belirleyemiyorlar çünkü aktarılacak okul tespitleri yapılması gerekiyor.
Daha da vahimi Liseler:
Bir de ne olacağı belli olmayan liseler sorunu var. Bir ağız diyor ki mahalle mektepleri, diğeri diyor ki genel lise kalmayacak Anadolu yada meslek lisesi olacak.
Hepsinin dönüşümü için talimatlar verildi. Teklifler yapıldı fakat sonuçlar açıklanmadı. Bir okul gelecek yıl ne olacağını bilmeden nasıl norm belirleyecek?
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü uyuyor mu desek yeridir.
Bugün İl Milli Eğitime sordum hiçbir bilgi yok denildi. Norm güncellemesi 2 gün sonra bitiyor MEB’den tek bir açıklama yok.
Örneğin; İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü;
X genel müdürlüğüne ben normları açacağım siz hazır mısınız? Diyemez mi? Diyor da dinleyen mi yok? Dinleyen var da duyan mı yok? Duyan var da anlayan mı yok? Anlayan var da iş yapan mı yok?
Anlamak gerçekten güç…
 
 
Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.