Cumhurbaşkanı Gül’den eğitime yönelik çarpıcı açıklamalar
'19.05.2013'
haber detay

 

Cumhurbaşkanı Gül’den eğitime yönelik çarpıcı açıklamalar (1)
"İki gündür Kayseri’deyiz. Her taraf Cumhurbaşkanı Gül’ün posteriyle dolu. Sanki ilk kez geliyormuş gibi. Hep böyle oluyormuş. Kayserililer O’nunla, O da Kayserililerle gurur duyuyor. Bunu, attığınız her adımda hissettiriyorlar..."
 
 
Kayseri, girişimcilikte sınır tanımıyor. Ticari zekalarına diyecek yok. Ama eğitim ve bilim konusunda da en az o kadar vizyon sahibiler. Üniversite sayısı 4’e çıktı:
Erciyes, Abdullah Gül, Melikşah ve Nuh Naci Yazgan... İlk ikisi devlet, diğer ikisi de vakıf. Rektörler, dün, Cumhurbaşkanı’nın huzurunda, Kayserililere ve medyaya sunum yaptılar. Hepsi de iddialı, hepsi de en iyisi biziz, biz olacağız mesajı verdiler. Aralarında tatlı bir rekabet olacağı kesin. Bu da eminim ki, tıpkı ticarette olduğu gibi eğitim ve bilimde de, çıtanın çok daha yükseğe çıkmasına vesile olacaktır...
Bugün, yine Cumhurbaşkanı Gül tarafından açılışı yapılacak olan GENOM ve GENKÖK Laboratuarları da eminim ki Kayseri’yi bir başka boyuta taşıyacak...
 
Eğitimde başarılı olamadık
Cumhurbaşkanı Gül’ün başkanlığında Kayseri’deki üniversitelerin kurucuları, rektörleri ve Kayseri eşrafının bir araya geldiği “Üniversiteler Kenti Kayseri” konulu toplantıya ilgi büyüktü. İlk söz Cumhurbaşkanı Gül‘ün. Çok önemli açıklamalar yaptı. Eğitim belki de ilk kez, böylesine enine boyuna irdelendi.
İşte konuşmasından satır başları:
-  Birçok alanda çok köklü reformlar yapıldı ama maalesef eğitimde bunu gerçekleştiremedik. Çok bakan değişti. Doğru insanı bulamadınız mı, görevde uzun süre kalamıyor, kalamayınca da büyük reformlar gerçekleşemiyor. Diğer alanlarda bunu başardık.
-  Anne, babalar gece gündüzlü çalışıp bütün birikimlerini çocuklarının geleceği için harcıyorlar. Devlet olarak bizim de bunu yapmamız gerekir.
-  Üniversiteler uzun yıllardan sonra kendi güçlerinin farkına vardılar.
 
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.