Okul Sütünde Garip Uygulama
'17.05.2013'
haber detay

Okul Sütünde Garip Uygulama

 
Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı okul sütü projesiyle büyük bir projeye imza atmış ama kafalarda yeni soru işaretleri ortaya çıkarmıştır.
 

 

 Yapılan okul sütü projesinin ilk adımlarında yalanlanan zehirlenme vakaları sonrasında velilere öğrencilerinin süt içip içmemesiyle ilgili izin formu doldutturulmuştu. Zehirlenme iddialarından sonra öğrencilerin bir kısmına veliler izin vermeyerek öğrencisinin süt içmesini istememişti. Yaşanılan olaylar sonrasında okulda süt içen öğrenci sayıları da düşmüştü.
 
 
Şimdi gelelim asıl meseleye; sitemiz MebPersoneli.Com'a gelen bilgilerde, tüm okullarda süt içen ve içmeyen öğrenciler ayırt edilmeden öğrencilerin tamamına yetecek şekilde süt gönderilmekteymiş. Örnek verecek olursak, 500 öğrencili bir okulda  100 öğrenci süt içmek istememesine rağmen okula 500 öğrenciye yetecek şekilde süt gönderilmekteymiş ve 100 adet süt atıl durumda bulunmaktaymış.
 


Bize gelen maillerin doğruluğunu araştırdığımızda tarafımıza ulaşan bilgilerin doğru olduğunu ve okullara gönderilen süt sayısının öğrencilerinin tamamına (içen ve içmeyen ayrımı yapılmadan) gönderildiği bilgisine ulaştık.
 
 
 
 
 
Tüm Türkiye'de uygulanılan bu yanlış uygulamaya biran önce Milli Eğitim Bakanlığı son vermeli ve okullara gönderilen süt sayısını süt içmek isteyen öğrencilere göre belirlemelidir. Eğer bu şekilde belirlenmezse akıllarda çok farklı soru işaretleri oluşacaktır.
 
2012 - 2013 Eğitim Öğretim yılı içinde yapılan ihalaler bu şekilde düzenlenmiş ve artık iş işten geçmiştir. Bizim Milli Eğitim Bakanlığına önerimiz 2013 - 2014 Eğitim Öğretim yılında okul sütü ihalesi yapılırken velilerden alınan forma göre değerlendirilmesidir.
 

MebPersoneli.Com / Talha EREN




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.