Beylikdüzü İlçe MEM'den Örnek Çalışma
'13.05.2013'
haber detay

 

Beylikdüzü İlçe MEM'den Örnek Çalışma
 
Eğitimin sürekli sorunlarla ve tartışmalarla gündeme geldiği ülkemizde eğitim adına güzel işler de yapılmıyor değil... Birçok il ve ilçemizde, okullarımızda gözden ırak eğitim adına başarılı çalışmalara imza atılıyor. Bu güzel çalışmalardan biri de İstanbul'da Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ''Sorumlu Birey Sorunsuz Toplum'' projesi. 
 
 
  Eğitimin sürekli sorunlarla ve tartışmalarla  gündeme  geldiği ülkemizde eğitim adına güzel işler  de yapılmıyor değil... Birçok il ve ilçemizde, okullarımızda gözden ırak eğitim adına başarılı çalışmalara imza atılıyor.
 
      Bu güzel çalışmalardan biri de İstanbul'da Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ''Sorumlu Birey Sorunsuz Toplum'' projesi.
Proje kapsamında Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ''Sorumlu Birey Sorunsuz Toplum'' Komisyonu kurularak öncelikli olarak öğrenci sorunlarının tespit edilmesi çalışması yapıldı. Yapılan analizler sonucu öğrencilerin yaşadığı önemli fiziksel ve duygusal problemler ortaya çıkarılarak problem alanlarına yönelik olarak bir faaliyet planı oluşturuldu.
 
    Projenin devamında öğrencilerin yaşadıkları psikososyal nedenli problem alanlarına yönelik olarak komisyon ''duygu yönetimi'' konusunda 2013-2014 Eğitim-Öğretim döneminde uygulanmak üzere rehberlik etkinliklerinin tanıtılması, eğitimi, uygulanması ve değerlendirilmesiyle ilgili olarak bir eylem programı hazırladı. Faaliyet adı, hedef kitle, uygulayıcı, faaliyetler ve zaman başlıkları altında, proje bilgilendirme toplantısı ve eylem planının sunulması, sınıf rehber öğretmenlerine etkinliklerin tanıtılması, problem tarama listesi, duygu yönetimi grup çalışması, rehberlik etkinliklerinin yapılması, II.problem tarama listesi uygulaması ve proje değerlendirme toplantısı gibi faaliyetleri kapsayan eylem planıyla kendini tanıyan, ihtiyaçlarının, önceliklerinin farkında olan, anksiyete ve korkularıyla yüzleşmeyi başarmış sorumlu bireylerden yola çıkılarak sorunsuz bir toplum hedeflenmekte...
 
    Post-modernitenin kurgusal gerçekliğinde bilişim teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla sanal dünyalarda kaybolmaya yüz tutan gençliği hayatla, toplumla ve gerçeklerle yüzleşmeye, kendini ve çevresini tanımaya, hayata tutunmaya hazırlayan bu başarılı projeyi hayata geçirme noktasında kararlı bir duruş sergileyerek mesaisini doldurmanın çok ötesine geçip; gençliğimizi post-modern dönemin uçurumlarından döndürme noktasında keskin virajları almaya aday bu çalışmaya imza atan başta İstanbul'un başarılı ilçe milli eğitim müdürlerinden Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet HACIOĞLU olmak üzere ''Sorumlu Birey Sorunsuz Toplum'' komisyonunda görev alan eğitimcilerimizi kutluyor, bu çalışmanın eğitimde iyi örnek bir proje olarak diğer ilçelerimize de model olmasını diliyoruz.
 
    Proje incelendiğinde 4.sınıftan 12.sınıfa kadar 4265 öğrenciyle yapılan problem tarama listesi anketinde 7 başlık altında 153 sorun alanının irdelendiğini görüyoruz. Çalışmada duygu durum ile ilgili öğrencilerin yaşadığı problem alanları incelendiğinde %52
oranıyla en çok ailelerini kaybetmekten korktuklarını ifade ettikleri devamında %43 oranı ile çabuk sinirlendiklerini ifade ettikleri ve %42 oranı ile de yazılılarda fazla heyecanlandıklarını ifade ettikleri ortaya çıktı. Çalışmaya ilişkin detaylı bilgilere Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden ulaşılabilmekte.
 
Milli eğitim camiamızın eğitime katkı sunan projelerini sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.