Okul dönüşümü kapsamında veliler Başbakandan Söz Aldı!
'13.05.2013'
haber detay

 

Okul dönüşümü kapsamında veliler Başbakandan Söz Aldı!
 
 
 
 4+4+4 eğitim sisteminin dönüşüm sürecinde okullarından olmak istemeyen İlhami Ahmed Örnekal İlköğretim Okulu velileri, şikayetlerini Başbakan Erdoğan’a iletmek için harekete geçti.  Örnekal velileri, yoğun uğraşları sonucunda, Avrupa Birliği Bakanlığı “81 İl, 81 Proje” Adlı Avrupa Birliği Projeleri Festivali ve AB Eğitim Programları Çerçevesinde 200 Öğrencinin Avrupa’ya Uğurlanması törenine katılmak için İstanbul Haliç Kongre Merkezinde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslerini duyurmayı başardı. 
Haliç Kongre Merkezinde hazır bulunan veli gurubu, yapımı durdurulan okul inşaatı ile ilgili hazırladıkları, bilgi ve dokümanların yer aldığı zarfı salona girişi sırasında Başbakan Erdoğan’a iletmeyi başardılar.
 
Velilerin istek ve şikayetlerini dinleyen Başbakan Erdoğan, konunun takipçisi olacağını ve konuyla ilgileneceğine söz vererek , “ Hiçbir okul inşaatının durdurulmayacağını söyledi. Başbakan Erdoğan, velilerin sunduğu zarfı alıp konu ile ilgilenmesi için yardımcılarına talimat verdi.
 
Tören çıkışında bir kez daha Başbakan Erdoğan’ı yakalayan veliler, konunun ne derece acil olduğunu ve çocuklarının mağduriyetlerini bir kez daha dile getirdiler.
 
Başbakan’ın çıkışının ardından, İlhami Ahmed Örnekal velilerinin yanına gelen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da velilerin dertlerini dinledi. Vali Mutlu’ya daha önceden de ulaşmaya çalıştıklarını dile getiren veliler, Vali Mutlu’dan konu ile gerekenin yapılacağının sözünü aldılar. Velilerin azimli çabasını karşılıksız bırakmayan Vali Mutlu, yardımcılarına talimat vererek, gidişat hakkında bilgi alışverişinde bulunmak için Örnekal velilerinin iletişim bilgilerini aldı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’dan okul inşaatının tamamlanacağının sözünü alan veliler, inşaat tamamlanana kadar sürecin takipçisi olacaklarını bir kez daha dile getirdiler.
 
 
Veliler Başbakan’a adım adım ulaştı
 
2012 – 2013 eğitim öğretim yılında uygulamaya geçen 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte dönüşüme alınan okullar, kapasiteleri doğrultusunda kademeli eğitim vermeye başlamıştı ki Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı değişiklikle bu okulları ya ilkokul ya da ilkokul olarak eğitim hayatına devam etmesi kararını verdi. Yapılan bu değişiklikle 4+4+4’ün ilk 4’lük kısmını bitiren öğrenciler eğitimlerini başka bir okulda sürdürmek zorunda kalacaklar.
 
Çocukları, Kadıköy İlhami Ahmed Örnekal İlköğretim Okulu’nda okuyan veliler, Milli Eğitim Bakanlığının verdiği bu kararla bilikte çocuklarının mağdur olmaması için geçtiğimiz günlerde internet üzerinden başlattığı Okuluma Dokunma adlı imza kampanyasıyla seslerini, Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne duyurmaya çalışmışlardı. Egitimnerede.com’un da gündeme taşıdığı velilerin sesini ilk duyan Kadıköy İlçe Milli Eğiti Müdürü Ferşat Ayar oldu. Geçtiğimiz günlerde İlhami Ahmed Örnekal İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden Ayar, velilerin isteklerini dinledikten sonra gereken incelemenin yapılacağının müjdesini vermişti.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.