TES'den EBS'ye Suçlama
'10.05.2013'
haber detay

 

TES'den EBS'ye Suçlama
 
Türkeğitimsen Genel Merkezi Eğitimbirsen'in sahte üye yaptığını iddia etti. Sahte üyeliklere dikkat başlığı ile sitemize gönderdiği basın açıklaması... 
 
 
 Yetkili sendikaların belirlenme zamanıyaklaştıkça, geçen yıllarda sıkça yaşanıldığı gibi, herhangi bir sendikaya üye olmadıkları halde bilgileri dışında sendika üyeliği gerçekleştirilen kişilerden Türk Eğitim-Sen’e şikâyetler gelmeye başlamıştır. 
 
Kayseri ilinde öğretmen olarak görev yapan bir eğitim çalışanı, herhangi bir sendika üyeliği olmamasına rağmen kendisinin özel telefonuna 30.04.2013 tarihinde gelen “EĞİTİM BİR-SEN ÜYELİĞİNİZ HAYIRLI OLSUN. ARAMIZA HOŞGELDİNİZ. ÜYELİGİNİZLE BİRLİKTE 15 BİN TL TEMİNATLI FERDİ KAZA SİGORTASI KAPSAMINA ALINDIZ.” Şeklindeki bir mesajla isteği ve bilgisi dışında Eğitim Bir-Sen’e sendika üyeliğinin gerçekleştiğini öğrenmiştir. Akabinde Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesi’ne giderek üye olmamasına rağmen gelen mesajdan söz etmiş ve kayıtlar incelendiğinde 30.04.2013 günü sendika üyeliğinin gerçekleştiği bilgisi tarafına verilmiştir. Tamamen özel olan kişisel bilgileri her nasıl olmuşsa birileri tarafından ele geçirilmiş ve bu kişinin imzası taklit edilerek üyelik işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu kişi konuyu Kayseri Cumhuriyet Savcılığı’na intikal ettirmiştir.
 
Tüm eğitim çalışanlarının yetki döneminde sıkça yapılan bu gayri ahlaki uygulamaya dikkat etmelerini istiyoruz. Sendika üyelikleriniz var ise üyeliğinizin devam edip etmediğinin, herhangi bir sendikaya üyelik söz konusu değil ise bunun maaş bordrolarından ve yahut MEBBİS sisteminden kontrol edilmesi gerekmektedir. Sendika üyeliği kişilerin hür iradeleri ile karar verebilecekleri bir durumdur. Aksi bir durum suç unsuru içerir. Sendikamızca bu türde intikal edecek ihbar ve şikayetler olması halinde konu değerlendirilerek yasal girişimler başlatılacaktır.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.