Kopyacı Mağduru Öğretmenlerin Mağduryeti Giderilmelidir
'07.05.2013'
haber detay

 

Kopyacı Mağduru Öğretmenlerin Mağduryeti Giderilmelidir
 
“Kopyacılar nedeni ile 2010 yılında mağdur edilen 30 bin öğretmen için öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde değişikliğe gidilmelidir.” 
 
 
 Bu ay içerisinde MEB il içi ve il dışı öğretmen atmaları için düğmeye basacak. 15 Mayıs tarihinde il içi 25 Mayıs tarihinde il dışı duyuruları yönetmelik gereği yayınlamak zorunda… 2010 yılında göreve başlayan öğretmenlerin 3 yılını doldurması gerekiyor(!) Parmak hesabı öyle diyor ama bu sene 2010 yılında göreve başlayanlar iller arası atama isteyemeyecek. 2010 yılında KPSS de kopya skandalı nedeni ile öğretmen adayları Ağustos ayında atanamadı. Toplam 30 bin öğretmen Aralık 2010 ayında atanmak zorunda kaldı. Üç ay yüzünden bir yıl sonra tayin isteyebilecekler. Bu mağduriyet defalarca dile getirilmesine rağmen MEB’ten şimdiye kadar yapılan tek açıklama bu mağduriyetin giderileceği ile ilgili net bir açıklama duymadık! 
Personelmeb net olarak bu konuyu daha önce gündeme getirmiştik. Kopyacılar yüzünden öğretmenler mağdur ve 2010 yılında atanan öğretmenler için umut ışığı başlığı ile yazdığımız yazıları görmek için tıklayınız. Daha sonra Türk Eğitim sen de bu hususu MEB yetkililerine sormuştu.  Türk Eğitim Sen’e MEB’in verdiği cevabı yazıyı da gündeme taşıdık. Henüz iş işten geçmeden bu problemin çözümü için MEB’gereğini yapmalıdır.
“Yönetmeliğe geçici hüküm eklenmelidir”
Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin 25.maddesinin 3) bendi
(3) İlgili yılın 15 Eylül tarihi itibarıyla bulunduğu eğitim kurumunda ya da ilde çalışılması gereken süreyi dolduracak olan öğretmenler yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.
Bu sene yayınlanacak kılavuzda yönetmeliğe rağmen bir değişiklik yapılır mı diye sorarsanız zor ve sıkıntılı olur. Kılavuz mahkemelik olabilir. Yapılması gereken bir an önce yönetmeliğe bu seneye mahsus bir ek madde eklenmesidir.
2010 yılında atanan öğretmenlere başvuru hakkı tanımak yer değiştirmelerin gerçekleşeceği anlamını taşımamaktadır. 2010 yılında çıkarılan rotasyon affı ile daha sonra mesleğe katılanlara haksızlık yapılmıştır. Ama en azından MEB’in böyle bir uygulaması adaleti sağlayacaktır. Kendi istekleri dışında Aralık 2010 tarihinde atanan öğretmenler unutulmadıklarını fark edeceklerdir. Bakanlık Atamaları yönetmeliğe uygun olarak Ağustos ayında gerçekleştirmek zorundadır. Öğretmenlerde Eylül ayının 15 ine kadar görevlerine başlamaktadırlar. Bu takvim yine MEB tarafından 2010 yılında delinmiştir. Kopyacılar hakkı ile atanan öğretmenleri mağdur etmişlerdir. Bu mağduriyetin giderilmesi için zaman kısalmaktadır.
30 bin öğretmenin feryadına MEB kulak vermelidir
 
Cengiz ŞAHİN



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.