Meb in Acil Çözmezi Gereken Sorunlar.
'06.05.2013'
haber detay

 

MEB'İN ACİL ÇÖZMESİ GEREKEN SORUNLAR
 
Milli Eğitim Bakanlığının acil olarak çözmesi gereken sorunlar göz ardı ediliyor. Öğretmencilerimiz mağdur oluyor... 
 
 
 Milli Eğitim Bakanlığının acil olarak çözmesi gereken birçok sorun bulunuyor. Bakan Bey illeri geziyor ve öğretmenlerin gönlünü almaya çalışıyor. Nabi Hoca neredeyse Bakanlığa uğramıyor desek yalan olmaz. Nabi Hoca illeri dolaşırken MEB Merkez teşkilatı ve taşra yöneticileri bu sistem ve mentaliteyle sorunları çözebilir mi ?
 
MEB Merkez teşkilatında üst düzey bürokrasinini kafası karışık...
 
İl müdürlerimizin 60 a yakını geleceği belirsiz ve vekaleten görev yapıyor. 
 
4+4+4 sistemi hala oturmadı.
 
Bugün MEB'in acil çözmesi gereken sorunların başında gelen okul dönüşümlerini ve öğretmen tayinlerini yazacağız.
 
Milli Eğitim Bakanlığı resmi bir yazı yayınlayarak 15 Mayıs'a kadar okulların dönüşümlerinin yapılmasını ve yeni açılacak okulların ilkokul yada ortaokul olarak bağımsız açılmasını istedi.
 
Büyükşehirler başta olmak üzere birçok ilimizde okul dönüşümleri yapılamadı. Okul dönüşümleri yapılamadı ama öğretmenler il içi tayinlerle okulları boşaltmaya başladı.
 
Örneğin, ilkokula dönüşen bir okulumuzda neredeyse branş öğretmeni kalmazken 7. ve 8. sınıflarında yüzlerce öğrencisi olan okullarımızın branş dersleri ya boş geçecek yada ücretli öğretmenlerle doldurulacak. 
 
Okul dönüşümlerini gerçekleştiremeyen bu şekilde ki okullarımızda Sbs başarıları dibe vuracak. Bu durum illerimizi de zor durumda bırakacak.
 
Milli Eğitim Bakanlığının tüm illere okul dönüşümlerini 15 Mayısa kadar yapın demesine rağmen illerimizin büyük bir bölümü bu dönüşümü yapmaya cesaret bile edemiyor. 
 
Sonuç olarak ; MEB'in acil çözmesi gereken sorunların başında okul dönüşümleri ve norm kadro fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri bulunuyor. Bakanlığın bu konuda daha radikal kararlar alması ve bu sorunu yeni eğitim öğretim yılına girmeden çözmesi gerekiyor.
 
Umarız bu uyarımızı Bakanlık ve iller dikkate alır...



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.