Siber Güvenlik Mühendisleri Yetişecek
'03.05.2013'
haber detay

 

Siber Güvenlik Mühendisleri Yetişecek
İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ, ‘SİBER GÜVENLİK MÜHENDİSLERİ’ YETİŞTİRECEK.
 
 
 
 
Kamu kurum ve bilgi güvenliği gerektiren özel şirketlerin internetteki riskleri arttıkça, bu alanda çalışacak uzman ihtiyacı da aynı düzeyde artıyor. İstanbul Şehir Üniversitesi’nde başlatılan ve TÜBİTAK-BİLGEM ile birlikte yürütülecek Bilgi Güvenliği Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, üst düzey eğitimlerle ülkenin siber güvenlik uzmanlarını yetiştirecek.
 
Sosyal medya hesapları ve internet kullanımı her geçen gün önem kazanırken tüm yaşamımızı ve iş hayatımızı kuşatan siber ağın güvenliği de özel bir uzmanlık alanı gerektiriyor. Kamu kurum ve özel şirketlerin itibarları günümüzde, “Bilgi Güvenliği Mühendisleri”ne bir başka deyişle siber güvenlik uzmanlarına emanet ediliyor. Kritik konumdaki uzmanların eğitimleri de aynı derecede ehil ellerde yapılması gerekiyor. İşte bu ihtiyaçlardan yola çıkan İstanbul Şehir Üniversitesi, TÜBİTAK-BİLGEM ile birlikte “Bilgi Güvenliği Uzmanları” yetiştirmek üzere çok özel bir yüksek lisans programı başlatıyor.  
 
Katılımcılara eşi olmayan kapsamlı bir program sunuluyor
 
2013 Güz eğitim döneminde başlatılması planlanan yüksek lisans programı dahilinde; “Siber Güvenlik”, “Kriptoloji”, “Bilgi Sistemleri Yönetimi” ve “Ağ Güvenliği” gibi dersler yer alacak. Bu derslerle öğrencilere, bilgi güvenliği konusunda bütüncül bir bakış açısı kazandırılması hedefleniyor. Ayrıca öğrencilere bilgi sistemleri yönetimi becerileri kazandırmak için “Bilgi Sistemleri Proje Yönetimi”, yine hukuki boyutunda uzmanlaşmak isteyenler için ise Siber Güvenlik Hukuku dersleri sunulacak. 
 
“Uzman ihtiyacını karşılayacak”
 
Türkiye'de ilklerden olma özelliğini taşıyan bu çok özel programın, TUBİTAK-BİLGEM ve İstanbul Şehir Üniversitesi arasında gerçekleşen imza töreninde konuşan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Türe, “Bilgi güvenliği alanında geniş bir uzman heyeti bulunduran, yazılım geliştirip, donanım üreten ve teknoloji ihraç eden TÜBİTAK-BİLGEM’in, çok sayıda yetişmiş ve doktoralı uzmanı ile programın akademik gücüne destek olması bizim açımızdan çok önemli. BİLGEM’in uygulama sahasındaki bilgi birikimiyle birlikte üniversitemizdeki program benzersiz hale gelmektedir” dedi. Bu alanda özellikle ABD’de eğitimlerin olduğunu anlatarak siber güvenliğin tüm dünyada artan önemine değinen BİLGEM Başkanı Dr. Hasan Palaz ise, “BİLGEM olarak İstanbul Şehir Üniversitesi ile çalışma kararımızda üniversitenin dinamik yapısı etkili oldu. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de siber güvenlik alanındaki yetişmiş uzman sıkıntısı bulunuyor. Bu ihtiyaca cevap vermek üzere eğitimlerimizi gerçekleştireceğiz. Programın ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 
 
 
eğitimajansı



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.