Konteynır Kentte 5 Bin Öğrenciye Eğitim Veriliyor
'03.05.2013'
haber detay

 

Konteynır Kentte 5 Bin Öğrenciye Eğitim Veriliyor
Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde Suriyeli sığınmacılar için inşa edilen konteynır kentte 5 bin Suriyeli eğitim görüyor. 64 derslikli okulda öğrenim gören Suriyeli çocukların hafızlarından ülkelerindeki savaşın izleri az da olsa siliniyor.
 
 
 
 
Kurulan konteynır kentte kalan ilköğretim çağındaki Suriyeli 5 bin çocuğa eğitim veriliyor. Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeli sığınmacılar Harran Konteynır kentte evlerinde gibi ağırlanıyor. 12 Bin 500 Suriyeli sığınmacının barındığı konteynır kentte 5 bin öğrenciye 250 Suriyeli eğitimci tarafından eğitim verilmeye başlandı.
 
Harran Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk Kızılay ekiplerinin ortak çalışmasıyla oluşturulan Konaklama Tesisisin ’de açılan okullarda sınıflarda, öğrencilere başta Türkçe ve Arapça olmak üzere, ilköğretim düzeyinde eğitim veriliyor.
 
Bu arada, oluşturulan kreş okulunda da miniklere okul öncesi eğitim veriliyor ve folklor ekibi kurularak çocuklara eğitim veriliyor. Konteynır kentte 12 bin 500 sığınmacının barındığını hatırlatan Harran Kaymakamı M. Selami Yazıcı ‘’biz misafirlerimizin tüm ihtiyaçlarını gıda barınma eğitim sağlık gibi bütün ihtiyaçlarını karşılamaktayız resim kursu kendi eğitimcileri tarafından verilen bir kurs bizim ve Suriyeli misafirlerimizin kendi vermiş olduğu kurslara var.
 
Aramada görmüş olduğunuz okullarda yaklaşık 5000 öğrenci bulunmakta okullarda 250 ye yakın Suriyeli öğretmen gönüllü öğretemem burada ders veriyor. Burada idareci olarak öğretmen ve müdür arkadaşlarımız çalışıyor burada her şey beraber ortaklaşa yürütülüyor ‘’ ifadelerini kullandı.
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.