Milli Eğitim Bakanı Soru Yağmuruna Tutuldu
'03.05.2013'
haber detay

 

Milli Eğitim Bakanı Soru Yağmuruna Tutuldu  
“ TBMM’nin dün öğleden sonra yapılan oturumunda, MHP’li vekiller, Zühal Tpcu, Sinan Oğan ve Ali Halaman Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’yı soru yağmuruna tuttular. „ 
 
 
 TBMM’nin dün öğleden sonra yapılan oturumunda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcısöz alarak, Bakanlığı ve şahsına verilmiş soru önergelerine cevap verdi. Bakanın sözlerini tamamlamasında sonra söz alanMHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu Prof. Dr. Zühal Topcu, MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Oğan ve MHP Adana Milletvekili Ali Halaman Bakana sordukları sorularla Bakanlığın icraatlarını çok yakından takip ettiklerini ortaya koymuş oldular.
 
İşte MHP’li vekillerin soruları:
 
Zühal Topcu:
 
Şu anda hem SBS’de, hem de üniversiteye girişte “okul başarı puanı” öne çıkarıldı. Özel okulların öğrencilerine 100 tam puan verdiklerini duyuyoruz. Vakit geçmeden bu adaletsizliğe çözüm bulmayı düşünüyor musunuz? Yönetici atamalarında bir değişiklik yapılacak mı? Dershaneler kaldırılacak mı? Bilişim öğretmenlerinin durumu ne olacak? Yeni dönem öğretmen atamalarında mağduriyetler ortaya çıkıyor. Özellikle eski mezunların aldıkları puanlar 2 yıl geçerliyken 1 yıla indirildi ve onlar eskiden bir sınava giriyorlardı, şu anda 15 alandan girecekler. Bu mağduriyetler giderilecek mi? 60-66 aylıkların şu andaki durumu nedir, elinizde böyle bir veri var mı, gelecek yıl nasıl bir uygulamaya girmeyi düşünüyorsunuz? 
Sinan Oğan:
 
Bildiğiniz gibi, açıköğretim öğrencilerinin çok sayıda sorunları var. Bunlardan birisi, kayıt esnasında kendilerine gerekli olan kitapların verilmeyişi ve sınava ancak on, onbeş gün kala bu kitapların ellerine ulaşması. Burada mağduriyet yaşamaktadırlar. Bildiğiniz gibi, bu insanlarımızın çoğu çalışıyor. 2011-2012 Öğretim Yılında bütün üniversitelere, YÖK, bütünleme hakkı tanırken, Anadolu Üniversitesi keyfi olarak bunu kullanmıyor. Dolayısıyla Açıköğretim Fakültesi öğrencileri burada da bir mağduriyet yaşıyorlar. Dolayısıyla Açuköğretim Fakültesi öğrencilerinin sorunlarına eğilmek gerekiyor. 
Ali Halaman:
 
1. Bundan önce Sayın Bakanımıza şöyle bir sual sormuştuk; ben cevap verdiği için Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. “Şimdi bu dershaneleri halledeceğim, bunları netleştireceğiz” diye bir söylemde bulunmuştu. Bu dershanelerin hali ne olacak, Sayın Bakanım



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.