Bakan Çelik'ten 'Kurdish' Açılım !
'02.05.2013'
haber detay

 

Bakan Çelik'ten 'Kurdish' Açılım !
AK Partili Hüseyin Çelik, K.Irak ziyaretindeki bu pozuyla konuşuluyor...
 
 
 
Kuzey Irak’ta Özel Süleymaniye İlköğretim Okulu’nun açılış törenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türk öğretmenlerin bölgedeki başarılarına değindi. Çelik, “Öğretmenlerimiz 1994 yılında zor şartlar altında buraya eğitim vermek için geldiler. Yola çıkan öğretmenlerimiz zoru başarmış.” ifadelerini kullandı.
 
Dünyanın dört bir yanında hizmet veren Türk okullarına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’ten övgü geldi. Bir dizi temas için Kuzey Irak’ta bulunan Çelik, dün Erbil’den sonra Süleymaniye’ye geçti. Özel Süleymaniye İlköğretim Okulu’nun açılış törenine katılan Çelik, Türk öğretmenlerin bölgede gösterdiği üstün başarıya dikkat çekti. Yol ve bina yapmanın kolay olduğunu belirten Çelik, “Ancak öğretmenlerimiz 1994 yılında zor şartlar altında buraya eğitim vermek için geldiler. Yola çıkan öğretmenlerimiz zoru başarmış. Bu nedenle onlara teşekkür ediyorum.” dedi. Çelik, Türk okullarında görev yapan öğretmenlerin gönül bağlılıklarının eğitim, kültür ve ruh ilişkilerine dayandığını söyledi. Törene  YÖK Başkan Vekili Muhittin Şimşek, Süleymaniye Valisi Behroz Salih, Belediye Başkanı Yusuf Siyasi ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Çelik, önceki gün de Erbil’deki Özel Işık Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin açılışını yapmıştı. Türkiye’deki kardeşleri olarak Kuzey Irak’ın her geçen yıl biraz daha gelişmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Çelik, “Milli Eğitim Bakanlığı dönemimde eğitim işlerini çok iyi bir noktaya getirmek istiyorduk. Ama zemin burada da Türkiye’de de çok müsait değildi. Bugün ise çok müsait bir zemin var. Bu zemini değerlendirmek zorundayız.” diye konuştu. Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Öztaş da üniversitenin Fezalar Eğitim Kurumları bünyesinde 2008 yılında kurulduğunu anlatarak, “Bugün yaklaşık bin 800 öğrencimizin eğitim aldığı üniversitemizde yaklaşık 120 akademik ve 40 idari personel görev yapıyor. Üniversitemizde 6 fakülte, sürekli eğitim merkezi ve hazırlık okulu var.” ifadelerini kullandı.  Konuşmaların ardından Fezalar Eğitim Kurumu öğrencileri, Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendirdi.Zaman



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.