Milli Eğitim Müdürünün Görevden Alınmasına Tepki
'02.05.2013'
haber detay

 

Milli Eğitim Müdürünün Görevden Alınmasına Tepki
 
Şırnak Cizre İlçesi Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gülis'in, Mardin'in Derik İlçesi'ne tayin edilmesi ilçede tepkilere neden oldu. AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ümit Cangir, tayini gerekçe göstererek partiden ve görevinden istifa ettiğini açıklarken, Cizre Eğitim-Sen temsilciliği de basın açıklaması yaptı. 
 
 
  Ak   Parti  Cizre  İlçe  Başkan  Yardımcısı  Ümit Cangir, yaptığı  açıklamada  Cizre'de  sevilen   ve  ilçedeki eğitime   büyük  katkı sunan  İlçe   Milli   Eğitim   Müdürü  Gülis'in  Mardin 'in derik  İlçesi 'ne atanmasına  tepki olarak görevinden  istifa  ettiğini duyurdu.  Milli   Eğitim   Müdürü  Gülis'in, kaymakam  ve  valinin  isteği doğrultusunda görevinden  alındığını   ileri   süren  Cangir,  AK   Parti   Genel   Merkezi 'ne  dün   gönderdiği dilekçesinde, “Aktif olarak  görev  aldığım  AK   Parti   Ekonomik   İşlerden   Sorumlu   İlçe  Başkan yardımcılığından   istifa  ediyorum.  Gerek   il   yönetimi   ve   gerekse   ilçe   teşkilatının  tutumsuz politikalarına karşı duyarsız kalmamak adına;  Barış   ve  Demokratikleşme  sürecinde   yerleşmesi   gereken  kardeşlik duygularının  yerine ;  bölgedeki   barış   ve  kardeşlik sürecini baltalayacak kaymakam  ve  idarecilerin atanarak, kendi politikalarına  hizmet  eden  kişi  yada kişileri  seçerek ,  toplumu  bölmeye  ve  bizleri ötekileştirme sebebidir.”
 
Eğitim-Sen'den protesto
 
Cizre  İlçe   Milli  Eğitim Müdürü Bahattin Gülis'in Derik'e atanmasını, Eğitim Sen Cizre Şubesi de yaptığı basın  açıklamasıyla  protesto etti. Cizre Lisesi önünde düzenlenen  açıklamaya   katılan  eğitimciler, “Sürgüne son”, “Ağaya beleş” ve “Eğitim babanızın çiftliği mi?” yazılı dövizler açtı. Eğitim-Sen Cizre temsilcisi  Özgür Güler, Bahattin Gülis'in baskı ve keyfi soruşturmalar sonucu başka bir ilçeye sürgün edildiğini öne sürdü. Yapılan konuşmanın ardından eğitimciler, sessiz bir şekilde dağıldı.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.