Yönetici Atamada SON DAKİKA ALİ CENGİZ OYUNU …!
'30.04.2013'
haber detay

 

Yönetici Atamada SON DAKİKA ALİ CENGİZ OYUNU …!
 
Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı son icraat ile yine şimşekleri üzerlerine çekmeyi başardı.Yeni Bakanımızdan çok umutluyduk ama son yapılan Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği eğitimcileri hayal kırıklığına uğrattı. 
 
 
 Eski yönetmeliğe göre duyuru yapıp yapmamak arasında kalan İl Milli Eğitim Müdürlükleri yoğun kamuoyu baskısı sayesinde duyurularını hızlandırmış ve son güne kadar 50 İl sınava dayalı yönetici atama duyurusuna çıkmıştı.Bu durum eğitimciler arasında Yeni Bakan Nabi AVCI Beyin öncelikle atamalarda liyakati esas alacağı kanısını uyandırmıştı.Bakanlığın mülakat sevdasından vazgeçtiğini sanmıştık.
Ülkede demokrasinin ,hukuk kurallarının işleyeceğini varsaymıştık.Ne yazık ki yanılmışız.Bakanlık bir gece yarısı son dakikada sınava dayalı atama bekleyen yönetici adaylarına ve görev başındaki okul yöneticilerine bir Ali Cengiz Oyunu oynadı.
Yönetmeliğin yayınlandığı tarih başlı başına bir travma yaratmaya yetiyor zaten .Kara 28 ŞUBAT yine yaptı yapacağını.Bu durum eğitim camiasında adeta soğuk duş etkisi yaptı.Bakanlık yetkilileri akılları sıra son dakika golü attıklarını ve yükümlülükten kurtulduklarını sanıyorlar.Ama durum hiçte onların sandığı gibi değil.Eski yönetmeliğe göre sınava dayalı yönetici atamaları ocak-şubat aylarında yapılır şeklindeydi.İllerin buradan hareketle duyuruları bilerek geç yapmaları ve atamaları zamanında bitirmemeleri adayların elini güçlendirmektedir.Burada eski yönetmelikteki açık hükümler resmen yok sayılmıştır.
Geçmiş dönemlerden ders alınarak hazırlanmış eski yönetmeliğin daha da geliştirilmesi beklenirken daha ilkel bir yönetmelik ortaya çıktı.
Yeni yönetmeliğe yorum getirmek , açıklayıcı bilgi sunmak gibi bir gaflete düşmeyeceğim.Çünkü yönetmeliğin durumu bildiğimiz deve hikayesi.Neresi doğru bulamadım. Önerim eski yönetmelik ile birleştirilir ise anlaşılır bir metin olacağı kanaati taşıyorum.Başka türlü kendi içinde çelişkili ve teknik hatalarla dolu yönetmelik ile içinden çıkılmaz bir sorunlar yumağı bizi bekliyor olacak.
 
Bu sistem ile okullarda birkaç yılda yönetici kalmaz zaten.Bu kadar sıkıntı ve zahmete( İl Milli Eğitimde Komisyon seçmece yapacak ardından yetmeyecek Vali Bey seçmece yapacak) kusura kalmasın ama Bakanlık atayacak yönetici bulamaz. Biz eğitimciler gerçekten bu kadar kolay işlerin neden böyle zorlaştırıldığını anlamakta güçlük çekiyoruz.
Temennim odur ki Bakanlığın bu yanlıştan biran önce dönmesi.
Rafet URAL
Eğitimci Yazar



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.