4+4+4 Eğitimde Devrimdir
'30.04.2013'
haber detay

 

4+4+4 Eğitimde Devrimdir
 
28 Şubat'ın ‘5'li Çete'liğine Soyunanlar Var 
 
 
 Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, bazı sivil olduğunu iddia eden derin yapıların tüm yurtta provokatörlük yaptığını belirterek, “Bu ülkede akan kanın durmasından rahatsız olanlar var. Bunların başını çekenler, 28 Şubat karanlık döneminin 5'li çete işlevine soyunmuşlardır” dedi.
Eğitim-Bir-Sen Burdur Şubesi'nin il divan toplantısına katılan Murat Bilgin, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
“Bu ülkede akan kanın durmasından rahatsız olanlar, kan akarken de bağırıyorlardı, kan durunca da bağırıyorlar” diyen Bilgin, şöyle devam etti: “Bu hastalıklı bir durum, azınlık psikolojisi olsa gerek. İnsani yönünü tümden kaybetmiş, medeniyet tasavvuru hiç kalmamış zihni yapıların bu çağda ülkemizde hala var olması, bu memleketin zihinsel gelişiminin planlı olarak geri bırakıldığının en büyük kanıtıdır.”
 
‘İnsanlar ya İlimle ya da Zulümle İdare Edilirler'
Ülkenin birliğini savunuyorum diyerek, milletin her kesimine belli zaman aralıklarıyla sürekli hakaret eden zihniyetin açık ve net olarak kınanması gerektiğini vurgulayan Bilgin, “Bunlar toplum tarafından, özellikle de eğitim çalışanları tarafından dışlanmalıdır. Hak ettikleri cevap kendilerine biran önce verilmelidir. Kendilerine bile merhameti olmayan, edepten yoksun bu yapıların bundan daha farklı davranması beklenemezdi, beklemiyorduk da. Bu millet 40 yıldır sadece sizleri dinliyor ve artık herkes sizden bıktı diyoruz. Zalim Haccac'a demişler ki, ‘Niçin zalimlik ediyorsun. İnsanlara şefkat göstersen olmaz mı?” O da demiş ki, ‘Ben o dediğinizi bilmem. İnsanlar ya ilimle ya da zulümle idare edilirler. Benim ilmim yok.' Evet, bu ülkede ilmi olmayıp fikren, zikren ve uygulama alanında milletimize zulmedenlerin bugün meydanlara çıkıp bayrak-vatan-millet edebiyatı yapmalarına eğitim çalışanları ve bu millet kanmamalıdır” şeklinde konuştu.
 
4+4+4 Eğitimde Devrimdir
Konuşmasında 4+4+4 eğitim sistemine değinen Bilgin, “Kahir ekseriyeti Müslüman olan bir ülkede çocuklarımıza dinlerini nerede öğretecektik. Şimdi Kur'an-ı Kerim ve Siyer dersi seçmeli ders olarak tüm eğitim sistemi içerisinde okutulmaya başlandı. Bu bizim için, bu millet için bir devrimdir. Onun için 4+4+4'ü savunmak, bu sistemin aksamadan yürümesini sağlamak bu teşkilatın, eğitim çalışanlarının görevidir” ifadelerini kullandı.
 
Mehmet Akif Ersoy, Kadınların Başının Zorla Açtırılacağını Bilseydi İstiklal Marşı'nı Yazmazdı
Murat Bilgin, kamuda başörtüsü yasağının bir an evvel kaldırılmasını isteyerek, şunları söyledi: “Bu ülkede kadınlar hâlâ daha zulüm görüyor. Çalışan kadınların sorunlarını çözmek için mücadele veriyoruz ama kadınlararası ayrımcılık bizim yıllarca üzerinde durduğumuz mesele. Bu ülkenin kadınlarının yüzde 65'i başörtülü. Başı açık kadınların bu sürece verdikleri destek için de teşekkür ediyorum. Onları kutluyorum. Yıl 2013, bu ülkenin yüzde 65'i TBMM'de hâlâ temsil edilmiyor, kamuda başörtüsü yasağı sürüyor. Merhum Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı söylenirken, kızların başlarının zorla açtırılacağını bilseydi bu marşı yazmazdı.”
Eyüp Beyhan: Güzel Bir Gelecek İnşa Edeceğiz
Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, örgütlü olmanın önemine vurgu yaptı. Memur-Sen'in gençlik kolu olarak görev yaptıklarını hatırlatan Beyhan, gençliğe yönelik programlar düzenleyerek geçmiş ile gelecek arasında köprü kurup güzel bir gelecek inşa etmeyi hedeflediklerini dile getirdi.
Eğitim-Bir-Sen Burdur Şube Başkanı Mücahit Kılınç, 15 Mayıs'a kadar Burdur'da yetkiyi almak için çalışmalarını hızlandıracaklarını kaydetti.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.