76 Yıllık Okul Bilim Kampı Olacak
'25.04.2013'
haber detay

 

76 Yıllık Okul Bilim Kampı Olacak
Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesinde 1937 yılında hizmete açılan ve yaklaşık 35 yıldır atıl halde bekleyen Zeytinli İlkokulu, tekrar eğitime kazandırılacak.
 
 
 
Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, okulun bilim kampı yapılacağını söyledi. Kültür ve Turizm İl Müdür Abdullah Soykan ise TÜBİTAK'ın onarıma sıcak bakmadığını ve kaynak bulamadıklarını, bunun üzerine Başkan Arslan'ın girişimlerde bulunduğunu aktardı. Soykan, "Türkiye Ormancılar Derneği ile proje hazırlandı. Belediye meclisinin aldığı kararla tarihî bina, 25 yıllığına doğa okulu ve bilim kampı olarak kullanılmak üzere devredildi. Onarımı için Toyota sponsor oldu, yaklaşık 1 milyon lira maddi destekte bulunacak." dedi.
 
Projenin Edremit Belediye Meclisi'nden de geçtiği bilgisini veren İl Müdürü Soykan, "Valimiz Ahmet Turhan, özel ilgi gösteriyor. Burası eğitim kurumu olacak. Engelli çocuklar, avukatlar, hemşireler 9-10 günlük programlarla gelip doğayla ilgili her türlü bilgiyi alacak. Bütün yıl kullanılabilecek bir mekan. Toprak ve altın madenciliği konusunda bu kurumda eğitimler verilebilecek. Sit statüsünde olmadığı için sıkıntı yok, çok kısa sürede tamamlanabilir." diye konuştu.
 
Başkan Arslan da binanın tinerci mekanı olduğuna dikkat çekerek, "Bina, 1980'li yıllardan önce diğer okulun yapılmasıyla atıl hale geldi. Görüşmelerin ardından devri yapıldı. Daha önce 49 yıllığına kültür ve turizm işlerinde kullanmak üzere tahsis edilmişti ancak bunu gerçekleştiremedik. Restorasyon kapsamında bina yıkılmayacak. Para hazır olduktan sonra proje çok kısa sürede tamamlanır." dedi.Sabah



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.