Çizgi Film Festivali'ne Davet
'24.04.2013'
haber detay

 

Çizgi Film Festivali'ne Davet
Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü 24-26 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleştirmeyi planladığı 7. Çizgi Festivali’nin hazırlıklarını tamamladı.
 
 
 
''Saygıdeğer hocalarım, meslektaşlarım ve sektörün değerli emekçileri,
 
Çizgi Film/Animasyon, şimdilerde işlevsel bakımdan düşünüldüğünde sinema ve televizyon reklamcılığı ile eğitim ortamlarında öğretim materyali olarak kullanılması açısından çok önemli bir konuma gelmiştir. Ancak bu alandaki yeni ve özgün proje hedeflerinin ortaya çıkması, çizer ve animatör ihtiyacını da gündeme getirmiştir. Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü bünyesinde Ana Sanat Dalı olarak 2006 yılında başlanan Çizgi Film/Animasyon Eğitimi, kısmen de olsa bu alandaki ihtiyacı gidermeye çabalamaktadır. Fakat verilen eğitim kapsamında, öğrencilerin sektörün temsilcileriyle yüzleşmeleri, yaptıkları projeleri sektördeki deneyimli ve profesyonel çizer ve animatörlerle paylaşmaları, bu insanların deneyimlerini hem görsel hem de viral olarak dinlemeleri, staj olanaklarını araştırmaları bakımından sadece müfredatta yer alan öğretim programını değil, bunun yanında festival gibi etkinliklerin yapılması da gerekmektedir.
 
Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü ortaya çıkan bu ihtiyacı görerek, hem ülkemizdeki hem de dünyadaki çizgi film ustalarının tecrübelerini geleceğin çizgi film hayalcilerine aktarmalarını sağlamak ve seçkin çizgi film örneklerini daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla ilki 2007 yılında olmak üzere bugüne kadar geleneksel hale getirdiği 6 kez Çizgi Film Festivali gerçekleştirmiştir. Bu yıl da 24-26 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleştirmeyi planladığı 7. Çizgi Festivali’nin hazırlıklarını tamamlamıştır. Her yıl yeni deneyimlerin artarak yaşandığı Festivaller, öğrencilerimizde, ortaöğretim öğrencilerinde ve çevrede yoğun bir ilgi ile karşılanması, bir sonraki yıl yapma heyecanını yaşatmış ve bizlerde sinerji oluşturmuştur. Bu yıl da aynı duygu ve heyecan içerisinde Festival Programına çok değerli geniş ve tecrübeli katılımcılar davet edilmiş, davet edilen bu katılımcıların sektörün durumu ve sorunları ile eğitimdeki gelişmelerin ele alınacağı seminer ve konferanslar verebilmeleri, atölye çalışmaları gerçekleştirebilmeleri; seçkin çizgi film örneklerinin sunumlarının yapılabilmesi; öğrencilerimizin kendilerini çizgi film/animasyon sektörüne tanıtabilmeleri ve özgüvenlerini kazanabilmeleri için Festival Programı süresince kendi hazırladıkları özgün çizgi film/animasyonlarını sunabilmeleri de planlanmıştır.''
 
 
 
Festival ile ile bilgi ve görsellere http://gsf.dpu.edu.tr/7_cizgi_film_fest/index.html adresinden erişebilirsiniz.
 
                                                                                             
 
 
 
                                                                                   Doç. Dr. Levent MERCİN
 
                                                                                      Grafik Bölüm Başkanı



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.