BT Öğretmenleri, Ana Haber Bülteninde Seslerini Duyurdu
'24.04.2013'
haber detay

 

BT Öğretmenleri, Ana Haber Bülteninde Seslerini Duyurdu
BT Öğretmenleri'nin mücadelesi 22 Nisan'da Bloomberg HT Ana Haber bülteninde yayınlandı. İşte BT Öğretmenleri'nin sözleri;
 
"Bilişim sektörü ile Türkiye'nin ne yazık ki bağdaşmayan kaderinden bir haber 22 Nisan'da Bloomberg HT Ana Haber bülteninde yayınlandı. Binlerce bilişim öğretmeni bilişim derslerinin zorunlu olması için mücadelelerini sürdürüyor. 
 
BT Öğretmenleri aylardır bir kampanya yürütüyor talepleri ise Bilişim dersinin zorunlu hale getirilmesi. Talebin altında yatan gerekçe yetişmiş hali hazırda binlerce BT Öğretmeninin olması ve teknoloji derslerinin eğitim sistemi içerisindeki öneminin  giderek artması. Bu nedenle Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinin zorunlu hale getirilmesi isteniyor. Mevcut bilgi birikiminin aktarılamamasından şikayet ediliyor. Peki Türkiye Bilişim Teknolojileri eğitiminde nerede? Sadece eğitim fakültelerinden bu alandan mezun olanların yılda yaklaşık 5000'de bir kaç yüzü istihdam edilebiliyor. Çarpıcı bir veri ise devlet eğitim bütçesinin %46.39'unu Bilgi Teknolojisine ayırırken buna karşın bu alanda yapılan öğretmen atamaları yetersiz kalıyor bu yüzden mücadele yurt genelinde veriliyor. 
 
Bilişim Öğretmenlerinin son eyleminin adresi Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümüydü. Eylemin dayanağını oluşturan gerekçe ise dikkat çekiciydi BT Öğretmenlerine göre facebookta yazışabilen, kes-kopyala-yapıştır yapabilen öğrencilerin her şeyi bildiklerinin varsayılmasıydı. Bu nedenle bilişim dersinin şart olduğu görüşündeler ve yetkililere seslerini her fırsatta duyurmaya çalışıyorlar. Onlar mücadeleyi sürdürmekte kararlı muhataplarının vereceği yanıtsa merak konusu.
 
Türkiye'nin çıkarları Bilişim sektöründeki gelişmelerden geçiyor. Bilişim dersi okullarda zorunlu değil isteğe bağlı dolayısıyla öğrenciler seçmezse o okulda bilişim dersi öğretmeni istihdam edilemiyor ve öğretmenlerde bir okuldan diğer okula yani aynı sezon içerisinde 3-4 okula gitmek zorunda kalabiliyorlar. Programın sunucu Ali Çağatay izleyenlere durumu şöylede aktarıyor: "Bir yanda Fatih Projesi gibi dünyanın gıpta ile baktığı bir projeyi yürütüyoruz beri yandan bilişim derslerini zorunlu ders olarak görmüyoruz; bu ne perhiz bu ne lahana turşusu."
 

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.