Brezilya Türk öğrenci istiyor..
'23.04.2013'
haber detay

 

Brezilya Türk öğrenci istiyor..
Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan Brezilya, eğitim alanında bir cazibe merkezi olmak için çeşitli hükümet programları geliştiyor. Sınırsız Bilim adlı proje ile devlet 100 bin üniversite öğrencisini yurtdışına gönderirken bir başka programla yabancı öğrencileri Brezilya'ya çekmeyi hedefliyor.
 
  
Anlaşmalı Öğrenci Lisan Programı adı verilen proje (PEC-G), Brezilya'nın eğitim anlaşması yaptığı gelişmekte olan ülkelerde yaşayan öğrenciler için ülkede ücretsiz lisans eğitimi yapma fırsatı sunuyor. Brezilya Dışişleri ve Eğitim Bakanlıkları tarafından desteklenen programda, lise eğitimini tamamlayan 18 -25 yaş arası yabancı uyruklu öğrenciler, Brezilya'nın devlet, federal, eyalet ve özel üniversitelerinde lisans eğitimi yapma imkanını elde edebilecekler.
 
Program çerçevesinde seçilecek öğrencilerin, Brezilya ile sosyo ekonomik antlaşmaları olan ülkelerden olmasına dikkat edilecek. Türkiye ile Brezilya arasında geçtiğimiz yıllarda yapılan eğitim anlaşması gereği Türkiye'den de öğrenciler bu programa başvurabilecekler.
 
Programa başvurmak isteyen öğrenciler öğrencilerin sahip olması gereken özellikler ise şöyle:
 
1 – Eğitim dışındaki harcamalar için kefil sahibi olmak
 
2 – Lise veya dengi okullarda diploma veya sertifikaya sahip olmak.
 
3 – Portekizce eğitimi almış olmak.
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.