23 Nisan Tören Değil Bayram Olsun
'23.04.2013'
haber detay

 

23 Nisan Tören Değil Bayram Olsun
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Türkiye’nin bütün çocuklarına nitelikli eğitim hakkı ila eğitimde fırsat eşitliği konularında karnesinin zayıf olduğunu söyledi.
  
 
 
Çözüm ve demokratikleşme süreçlerini yürüten Türkiye’nin ayrım gözetmeksizin; zengin-fakir, batılı-doğulu, engelli-üstün zekâlı, kız-erkek, sokak çocuğu-apartman çocuğu, yetim-öksüz demeden bütün çocuklarının sorununu çözemeden istikrarlı bir barış ve refah üretmesinin zor olacağını kaydeden DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, 23 Nisanın çocuklar için tören günü değil, tatil ve bayram günü olması gerektiğini kaydederek, şunları söyledi;
 
23 Nisan bayramı hazırlık süreçlerinin ve kutlamalarının çocuklara eziyet olsun diye kurgulandığını ve tüm parıltılı gösterilere karşın siyasetçilerin boyunduruğu altında ezilmiş, törenlerin garnitürü olmuş çocuk fotoğraflarıyla dolu bir vaziyette geçtiğini düşünüyorum.
 
 
Türkiye; çocukların tek sıra halinde, garnizon disipliniyle hizaya getirildiği, tören tacirlerinin istediği biçimde gösteri ve oyunların oynandığı, eline mikrofon tutuşturulmuş çocukların hazır metinleri hamaset ile okumaya zorlandıkları, popüler müzikler eşliğinde ilginç kıyafetler giydirilmiş çocukların tuhaf oyunlar ve şovlar sergilediği ve bu anı ölümsüzleştirmek adına fotoğraf çekmek için birbirini ezen velilerin koşturduğu ‘23 Nisan kutlama geleneğini’ yıkmalıdır.
 
 
23 Nisanlarda tören ve kutlama bahanesiyle çocuklara şiddet ve işkence uygulanmaktadır ve bu geleneksel anlayış başta çocukları olmak üzere halkı 23 Nisan’dan soğutmaktadır. 23 Nisanlarda her kesim kendi bürokratik ve siyasi ideolojilerini çocuklar eşliğinde pazarlamaya devam etmektedir. Sıkıştırılmış ve tutsak edilmiş bir çocukluk ve çocuklar için esaretin türlü biçimleri içerisinde kutlanan 23 Nisan törenlerinin, estetik yoksunluk, içerik zaafı ve etik sorgulamalar merkezinde ele alınmasına büyük ihtiyaç vardır.
 
 
Bunca yıldır çocuklara, 23 Nisan'da çocukların hayallerine uygun, çocuklara yakışan bir bayram yaşayıp yaşamadıkları sorusu hiç sorulmamıştır. 23 Nisan’da çocuklar törenlerin öznesi değil nesnesi olarak görülmekte ve dolgu malzemesi olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle 23 Nisan bayram ve kutlama törenlerinin bilimsel ve pedagojik bir çerçeve ile incelenmesi ve özellikle çocukların bu bayramdan ne beklediklerinin anlaşılarak ona göre kurgulanmasında büyük faydalar bulunmaktadır.
 
 
Dünya çocuklarının katılımıyla barış ve kardeşlik içerisinde 23 Nisanı kutlayan, farklı kültürlerin ortak düzlemde buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden Türkiye'nin çocuklarını ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetiştirmeye, eğitim başta olmak üzere tüm haklardan eşit bir şekilde yararlanmalarını sağlaması durumunda geleceğe güvenle bakabileceğini ve barış dolu bir dünya kurulmasına hizmet edebileceğini bir kez daha hatırlatmak isterim. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın başarı, huzur ve mutluluğunun daim olması dileklerimle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 94. yılını en içten duygularımla kutluyorum
 
 
 
Read more: http://www.mebpersoneli.com.tr/sendika/23-nisan-toren-degil-bayram-olsun-h84553.html#ixzz2RGN2BQOa



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.