YDS Neden Krize Dönüştü? Yeniden Sınav Yapılmalı mı?
'20.04.2013'
haber detay

 

YDS Neden Krize Dönüştü? Yeniden Sınav Yapılmalı mı?
YDS adayları sosyal medya üzerinden ÖSYM’ye tepkilerini dile getirerek, yenilenen yabancı dil sınav sisteminde değişiklik yapılması için imza kampanyası başlattı.
 
 
 
 
'Selamlar Abbas Bey
 
Ben YDS hakkında bir kaç görüş belirtmek istiyorum. Daha önceki ÜDS (İngilizce) sınavlarında ortalamalar gittikçe düşmüştü. Önceleri 45-40  civarlarından 37-35 lere düştü. Sınav ortalaması düştükçe Uzayın hangi derinliklerinden geldiği belli olmayan Ulu sınav hazırlama uzmanları sınavı daha da zorlaştırdılar. Son sınavın ortalaması(ingilizce) 30 .  (Zil takıp oynadıklarını hayal ediyorum)
 
Biz yetenek sinavı ile bölümümüze öğrenci alıyoruz ve sınavın hangi bölümlerinin sıkıntısını görürsek revizyon yapıyoruz. Sınavda herkes çok yüksek puan alırsa o bölümü düzeltiyoruz ya da kimse yapamazsa o bölümü kolaylaştırıyoruz.
 
Bu sınav komisyonunda hiç mi aklı başında ölçme değerlendirme uzmanı bulunup sınav hazırlayanlara kendinize gelin yahu demiyor. Sınav ortalamasının 30 olduğu yerde doçentlik başarı notu 65...Sınav ortalaması 30 ise (standart sapması 14 lan edildi) geçer notun 45 olması gerekir.Ya da sınav zorluğu insani düzeye getirilmelidir. Amerikada doktora yapmış önceki sınavlarda 82 almış bir arkadaşım bu sınavdan 55 aldı..
 
Bu konuya el atacak hiç bir devlet büyüğü yok mudur? Torpi değil hakkaniyet istiyoruz
 
Saygılarımla'
 

 
 
7 Nisan 2013 İlkbahar YDS sonuçlarına göre toplam 289076 kişinin %75.43'ü; yani 218039’u sınavda 0-49 arası puan almıştır. Bu da bu kişilerin 2013 YDS'den aldıkları puanların baraj altında kalması yüzünden hiçbir yerde kullanamayacakları anlamına gelmektedir.
 
 
 
Daha önceden yılda 2 kez ÜDS, yılda 2 kez KPDS olmak üzere 4 sınava giriş hakkı kullanılabiliyorken YDS uygulamaya konduğu andan itibaren sınav sayısının yılda 2 kez olacağı belirtilmiştir. Ayrıca yeni sınav sisteminin uygulamaya geçişi, ÜDS ve KPDS’de 180 dk. olan sürenin YDS’de 150 dk.’ya düşürülmesi gibi etkenler daha sınava girmeden adaylarda sınava ilişkin kaygı yaratmıştır. Birçok aday maddi ve manevi olarak YDS’ye verdikleri emek ve çabanın karşılığına göremediklerini düşünmektedir. Ayrıca ÜDS ve KPDS’deki başarı ortalamalarına bakıldığında da sınava giren adayların tepkilerinin doğruluğunu sonuçlarda da sayısal olarak görmekteyiz.
 
 
 
İlkbahar YDS’de başarı sağlayamayan adayların Sonbahar YDS’ye kadar 6 aylık ara süreçte YDS puanına ihtiyaçları vardır. Bu yüzden 2013 Sonbahar YDS’den önce yeni bir sınav yapılmasını talep ediyoruz.''
 

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.