HKÜ ve YTÜ Ortak Lisansüstü Programlar Açacak
'20.04.2013'
haber detay

 

HKÜ ve YTÜ Ortak Lisansüstü Programlar Açacak
 
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) arasında ortak lisansüstü programlar açılmasına ilişkin protokol imzalandı.HKÜ işbirliği protokollerine bir yenisini ekleyerek YTÜ ile masaya oturdu.
 
 
 
 
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) arasında ortak lisansüstü programlar açılmasına ilişkin protokol imzalandı.
 
HKÜ işbirliği protokollerine bir yenisini ekleyerek YTÜ ile masaya oturdu. YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, çağdaş bir dünya üniversitesi oluşturmayı amaçladıklarını ifade ederken HKÜ Rektörü İbrahim Özdemir ise bu işbirliğinin her iki üniversitenin değişim felsefesine katkı sağlayacağını kaydetti. Protokole ilişkin bilgi veren HKÜ Rektörü Özdemir, “YTÜ Sosyal Bilimleri Enstitüsü ile HKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü işbirliği ile düzenlenecek Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Alanında Ortak Yükseklisans ve Doktora Eğitim Programları’nın yürütülmesini amaçlıyoruz. Bu program ile eğitim yöneticiliği alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesini hedefliyoruz.” dedi. 
 
İki üniversite arasında akademik işbirliğinin tesis edildiğini ve programa katılan öğrencilerin üst düzeyde eğitim ve öğretim almalarını amaçladıklarını dile getiren Özdemir, “Böylece her iki üniversite arasındaki akademik işbirliğini ve etkileşimi sağlamak, güçlü yönlerini bir araya getirerek zenginleştirmek, ortak programa katılan öğrencilerin yüksek akademik standartlarda eğitim-öğretim almalarını sağlamak ve birlikte araştırma imkanları geliştirmek mümkün olacaktır.” şeklinde konuştu.
 
Özdemir, YÖK onayına sunulacak lisansüstü eğitim programlarının Eğitim ve Denetimi (Tezli) Yüksek Lisans Programı, Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi(Tezsiz) Yüksek Lisans Programı, Eğitim Yönetimi ve Denetimi Doktora Programı’ndan oluştuğunu, açıkladı. 
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.