Tanrıkulu: 'Tıp öğrencilerine Kürtçe eğitim verilsin'
'20.04.2013'
haber detay

 

Tanrıkulu: 'Tıp öğrencilerine Kürtçe eğitim verilsin'
 
Ulusalcı ve yenilikçi tartışmasının keskinleştiği CHP'de, gözler 4 Mayıs’ta gerçekleşecek Parti Meclisi (PM) toplantısına çevrildi.
 
 
 
PM’de, Sezgin Tanrıkulu’nun içinde bulunduğu yenilikçi ekiple ulusalcı isimler arasında tartışma yaşanması bekleniyor.
 
Ulusalcıların tepki gösterdiği isimlerin başında gelen Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, parti içinde tartışma oluşturacak adımlara devam ediyor.
 
CHP içinden BDP ile temasta olan isimlerin başında gelen Tanrıkulu, Kürtçe bilen doktor ihtiyacını öngören yazılı soru önergesinde çarpıcı ifadeler kullandı. 
 
Tanrıkulu, “Türkiye’de çatışmasızlık döneminin sonlanması ve siyasi, toplumsal barışın tesisi için atılması gereken somut adımlar var.
 
Gerek yasal düzlemde gerekse uygulamada gerçekleştirilmesi gereken düzenlemeler, sürecin ilerleyip ilerlememesini önemli ölçüde belirleyecektir.
 
Türkiye toplumu artık daha fazla zaman kaybetmek ve küçük hesaplarla belirlenmiş taktiksel hedeflerin peşinden sürüklenmek istemiyor. Kalıcı bir barışın tesisi, demokratik bir Türkiye’nin inşası için elzemdir" dedi.
 
Tanrıkulu, bur çerçevede hastanelerde Kürtçe ve Arapça bilen personel istihdam edilmesi gerekliliğini vurgularken, ayrıca tıp öğrencilerinin Kürtçe başta olmak üzere Türkiye'de konuşulan dilleri öğrenebilmesi için fakülte bünyesinde proje geliştirilmesini talep etti.
 
Tanrıkulu, güneydoğu için verdiği Meclis araştırma önergelerinde de, bölgede altyapı sorunlarına ek olarak dil sorunu yaşandığını belirterek, "Diyarbakır ve bölgede Türkçe dışında başta Kürtçe olmak üzere Arapça gibi dilleri konuşabilen sağlık çalışanlarının istihdamı teşvik edilmelidir" dedi.
 
GRUP YÖNETİMİ ÖNERGEYİ KONUŞACAK
 
PM’den önce, bu hafta toplanacak grup yönetim kurulunda da, Sezgin Tanrıkulu’nun Genel Kurul’da tartışmalar arasında çekilen ve AK Parti’lilerin imzaladığı önergesinin yeniden verilmesi konusu ele alınacak. Önergenin Meclis Başkanlığı’na verilip verilmemesi karara bağlanacak. CHP Grup Başkan vekilleri Muharrem İnce ve Emine Ülker Tarhan, önergeyi grupta bekletiyor. Kılıçdaroğlu’nun önerge ile tavrı merak konusu.
 
EZELHAN ÜSTÜNKAYA - BUGÜN GAZETESİ



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.