İş alanı kadar mezun verme lüksümüz yok'
'20.04.2013'
haber detay

 

İş alanı kadar mezun verme lüksümüz yok'
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya TRT Haber'de katıldığı canlı yayın öğretmen atamaları ile ilgili konuştu.
 
 
Muhabirin öğretmen yetiştirme-atama planlaması ile ilgili soruya cevap veren Çetinsaya "Ben görevim ve yetkim itibariyle Milli Eğitim Bakanlığımızın yerine ve sayın Bakanımızın yerine bu yeni stratejiyi açıklamak durumunda değilim hiçte şık olmaz, görebildiğim kadarıyla gerçekten ülkemizin yarınları için güzel bir strateji belirlenmiş durumda, burada Eğitim Fakülteleri'nin belirlenmiş bir rolü var, Fen Edebiyat Fakülteleri'nin belirlenmiş rolleri var, burada amacımız her zaman söylediğimiz gibi bilgisi en iyi olanın öğretmen olmasıdır, sistem içerisinde ve herkesin önün açık olmasıdır, yani belli kuralları geçtiği takdirde herkesin önünün açık olmasıdır. Bu mecrada ben çok umutluyum yeni öğretmen stratejimizden"dedi.
 
Çetinsaya konuşmasına şöyle devam etti; "Bugün ülkemizde geldiğimiz kontenjan kazanımları itibariyle önemli rakamlara ulaştık, İş bulma sahipleriyle artık bu sayılardan geri dönemeyiz, bu ülkemizin küresel dünyadaki kazanımıdır, küresel dünyada mümkün olduğu kadar fazla insana üniversite eğitimi verdiğimizde var olacağız, rekabet edeceğiz, o bakımdan sadece iş alanı sayısı kadar mezun verme diye bir lüksümüz yok" dedi.
 
www.memurlar.net



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.