Öğretmenler Az Çalışıyor Az Kazanıyor
'19.04.2013'
haber detay

 

ÖĞRETMEN AZ ÇALIŞIYOR AZ KAZANIYOR!
 
Bugünlerde Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı. Birçok konu görüşüldü. Öğretmene ek ödeme verilmesi konusu yeteri kadar gündeme gelmedi mi ben mi kaçırdım? 
 
 
 Başbakan Erdoğan geçen yaz sorulan bir soru üzerine: ‘Diğer memurlar 40 saat çalışırken öğretmen 15 saat çalışıyor, aynı maaşı vermek haksızlık olur.’ demişti de bunun üzerine sendikalar ve eğitim basını sözler söylemişti hatırladınız mı? Sahi 15 saat çalışma işi ne oldu? Eğitim camiası olarak ‘Doğru aslında, Sayın Başbakanımız haklı, 15 saat çalışıyoruz, hizmetliden az kazanmamız normal’ düşüncesini benimsedik mi? 
Dikkat ederseniz yukarıda sendikalar ve eğitim siteleri ‘sözler söylemişti’ yazdım. Tepki gösterdiler yazamadım. Sendikaların ve hatta basının tepki gösterecek gücü ve güveni mi kaldı?
 
Ek ders aldıkları gerekçesiyle ek ödeme alamayan ve işin trajikomik yanı birçoğu ek ders de alamayan öğretmenlerin sahibi kim olacak? Aslında bu sorudan önce şunu netleştirmek lazım: Öğretmenler neden maaş karşılığı 15 ila 18 saat arasında derse girerler? Bunu sağlamak için yürüyüşler, eylemler mi yapılmıştır?
 
Bu konu yazıla yazıla bıkkınlık getirdi ama yazmaktan başka eğitimcinin ne gücü var ki? 
 
Ey eğitimcilerin halinden anlamayan yetkililer! Eğitim beyin işidir. Beyni çalışan insanın vücudu uranyum sarf eder, beyniyle iş yapan bir insan vücuduyla çalışandan daha çok yıpranır. Asıl gerekçe bu da değil. Bir öğretmen derse girmeden önce hem yıllarca eğitim alarak emek ve para harcamıştır hem de kısa vadede o ders için en az 3-5 saat mesai harcamaktadır.
 
Herhangi bir memur gibi dosyayı kapatıp ertesi gün kaldığı yerden devam edemez öğretmen. Evde doküman hazırlar, ödev konusu belirler, yazılı sorusu hazırlar, sonuçlarını değerlendirir, kişisel dosyalar ve burada sayamayacağımız yüzlerce iş.
 
Fabrikanın birinde önemli bir makine arızalanmış. Oradaki mühendisler sorunun kaynağını bulamamışlar. Bir başka şehirden bir mühendis bulup telefonda konuşmuşlar. Mühendis: ‘1000 dolar ve yol masrafı alırım.’ demiş. Kabul edip çağırmışlar. Makinenin başına geçen mühendis, tornavidayla bir vida sıkmış ve: ‘çalıştırın.’ demiş. Makine çalışınca fabrika sahibi: ‘Bir vida sıkmak için 1000 dolar çok değil mi mühendis bey.’ demiş. Mühendis: ‘Sıktığım vida için sizden para almadım, 1000 doları hangi vidayı sıkmam gerektiğini bildiğim için aldım.’ demiş.
 
Bugünlerde Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı. Birçok konu görüşüldü. Öğretmene ek ödeme verilmesi konusu yeteri kadar gündeme gelmedi mi ben mi kaçırdım?
 
Metin KOÇER 
http://ogretmensayfasi.blogspot.com/



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.