Öğretmenler odasına gizli kamera
'18.04.2013'
haber detay

 

Öğretmenler odasına gizli kamera
 
 Esenler’deki Atatürk İlköğretim Okulu’nda müdürün öğretmenler odasına gizli kamera koyup bilgisayarından izlediği iddia edildi. Odadaki yangın dedektörünün içine gizlenmiş kamerayı fark eden öğretmenler büyük şok yaşadı. 
Okulda önceki gün öğretmenlerden bazıları bir süredir odada takılı olan dedektörün içinde kamera olduğunu fark etti. Öğretmenler Müdür Mahmut Sezgin’e durumu sordu. İddialara göre Sezgin önce “Kamera taktık” dedi. Ancak öğretmenler tepki gösterince okul aile birliği tarafından konulduğunu söyledi. Kamera çıkartılırken bir de tutanak tutuldu ve durumdan rahatsız olan 30 öğretmen tutanağı imzaladı. İddialara göre kamera görüntülerini müdür kendi bilgisayarından izleyebiliyordu. 
Müdür Mahmut Sezgin, kameranın fotokopi makinesini koruma amacıyla, bazı öğretmenlerin talebi ile konulduğunu ileri sürerek “Fotokopi makinesi devamlı bozuluyordu. Kimin bozduğu belli değildi. Bazı arkadaşlardan talep geldi. Demek ki bilmeyen öğretmen arkadaşlar varmış, rahatsız oldular kaldırdık. Gizli bir amacı yoktu” diye konuştu. 
Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Barış Uluocak, idari soruşturma açılması için şikâyetçi olacaklarını, ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, “Okullarda koridorlarda 
kameralar olur ve herkes bilir nereye konulduğunu. Kamu kurumlarına gizli kamera yerleştirilmesi suçtur” diye konuştu.
Radikal



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.