Öğrenci Toplulukları, Emek Sineması İçin Yürüdü
'16.04.2013'
haber detay

 

Öğrenci Toplulukları, Emek Sineması İçin Yürüdü
Emek Sineması’nın yıkımına karşı bir ses de ODTÜ öğrenci topluluklarından geldi.
 
 
15 öğrenci topluluğu bir araya gelerek önce Ankara’da bir AVM önünde eylem yapmak istedi. Ancak polis eylemi engelleyerek, öğrencileri gözaltına almak istedi. Özel güvenlikçilerin şikayetçi olmaması üzerine ise öğrenciler gözaltına alınmadı.
 
Öğrenciler aynı günün akşamı Yüksel Caddesi’nde bir araya geldi. Topluluklar adına konuşan Evin Sevgi Baran, 7 Nisanda Emek Sineması’nın yıkılmasını protesto edenlere yönelik polis müdahalesini kınadı. Kentsel dönüşümün yalnızca mekanlarla sınırlı kalmayıp insanların gündelik yaşamına da nüfuz ettiğini ifade eden Baran, Emek Sineması’nın İstanbul halkının kolektif belleğindeki öneminin yok sayıldığını dile getirdi. Sanatın toplumsal bir eylem olduğunu söyleyen Baran, sanatın piyasalaştırıldığına dikkat çekti. Yapılan müdahalelerin kentsel kimliği yok ettiğini belirten Baran, halkın yaşadığı çevreyi şekillendirme hakkının elinden alındığını ifade etti.
 
Eyleme sinema ile ilgili toplulukların yanı sıra Ekonomi, Gülmece, Arkeoloji, Mimarlık ve Çevre topluluğu gibi birçok topluluk da katıldı. (Ankara/EVRENSEL)
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.