Başbakan Orantı Kurarsa 27 Bin Öğretmen Ataması Olur
'10.04.2013'
haber detay

 

Başbakan Orantı Kurarsa 27 Bin Öğretmen Ataması Olur
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan orantı kurarsa 27 Bin öğretmen ataması olur. 
 
 
 Dün yayınladığımız haberde hükümetin 65 Bin memur kadrosu içerisinden Milli Eğitim Bakanlığı'nın 61 Bin atama izni istediğini sizlerle paylaşmıştık. 
 
MEB AĞUSTOS 2013 ÖĞRETMEN ATAMALARI İÇİN 61.000 ATAMA TALEP ETTİ.-TIKLAYINIZ
 
Tüm kurumların atama izni istediği sayı 146.500'ü buluyor. Hangi kuruma ne kadar kadro izni çıkacağını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan belirleyecek.
 
 Milli Eğitim Bakanlığı'nın atama izni istediği sayı 61 Bin rakamı toplam atanacak memur sayısı düşünüldüğünde çok fazla gibi görülüyor. Çünkü diğer kurumlara sadece 4 Bin atama izni kalmış oluyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tüm kurumların isteğini değerlendirmeye alıp her kuruma isteği doğrultusunda ve hükümetin belirlediği atanacak memur sayısını kıyaslayıp atama izni verebilir. İstekler ve atama izni düşünüldüğünde Milli Eğitim Bakanlığı'na 27 Bin civarı atama izni çıkmaktadır.
 
 Mebpersonel.Com olarak böyle bir ihtimali düşünmek bile istemiyoruz. Şubat atamasında, soğukta haklarını arayan yollara düşen öğretmenlerimizin ataması yapılmalı, bu sayı en az 50 Bin olmalıdır. Bu süreçte Başbakan'ın hangi yönde karar vereceğini şu an için tahmin etmek zor.
 
 Öte yandan atama sayısı belirlense bile hangi branştan kaç öğretmen atanacağı bakanlık tarafından atamalardan hemen önce açıklanacaktır. Çünkü Alan değiştiren öğretmenlerimize haziran ayında geri dönüş hakkı verilecek. Alan değiştiripte kendi alanına dönmek isteyen öğretmenler geri dönüş yaptıktan sonra norm açıkları ve MEB'in öğretmen ihtiyacına göre branşlara göre atama sayısı belli olacak.
 
 Mebpersonel.Com olarak süreci takip edip sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.
 
Melih Öztürk / Mebpersonel.Com / Özel Haber
 
Bu haber Mebpersonel.Com editörleri tarafından hazırlanmıştır. Alıntılarda kaynak gösteriniz.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.