T.C. Tabelalardan Gerçekten Kaldırılmış!
'09.04.2013'
haber detay

 

T.C. Tabelalardan Gerçekten Kaldırılmış!
 
Tanıtıcı Bayrak ve Tabelalar hakkında duyuru 
 
 
 T.C. ibaresinin resmi kurumlardan kaldırılması haberleri üzerine Facebook ve Twitter'da geniş katılımlı eylem yapıldı, kullanıcılar profillerinin başına 'T.C.' ibaresini koyarak tepkilerini belli ettiler. 
 
Bunun üzerine bazı internet sitelerinde aslında T.C. ibaresinin kaldırılmadığı, bunun incisözlük sitesinin uydurması olduğu ve birçok kişinin bu oyuna düşerek 'sazan' gibi atladığı ima edildi.
 
Durum gerçekten böyle mi?
 
Aslında durum hiç de öyle değil.
 
T.C. ibaresi bal gibi kaldırılmış. İşte Sağlık Bakanlığının resmi yazısı:
 
"Saglik Bakanligi Türkiye Halk Sagligi Kurumu Baskanligi tarafindan Tanitici Bayrak ve Tabelalar hakkinda duyuru yayimlanmistir.
 
 
T.C.
SAGLIK BAKANLIGI
Türkiye Halk Sagligi Kurumu Baskanligi
Sayi: -B.10.1.HSK.0.09.00.00/010.07.01/717      08.10.2012
Konu: Tanitici bayrak ve tabelalar
……………..VALILIGINE
(Halk Sagligi Müdürlügü)
Ilgi:    a) 13/01/2012 tarihli ve B.100 THS 020.00.06/1363 sayili yazimiz
b) 25/09/2012 tarihli ve B.10.0.YHG.0.73./21937 sayili yazimiz
02.11.2011 tarihli ve 663 sayili Saglik Bakanligi ve Bagli Kuruluslarinin Teskilat ve Görevleri Hakkinda Kanun hükmünde Kararname uyarinca Saglik Bakanligi ve bagli kuruluslar yeniden yapilanmis olup yine ayni kararnamenin 26nci maddesi uyarinca Türkiye Halk Sagligi Kurumu kurulmustur. Bakanligimiz teskilat yapisindaki degisimle birlikte Kurumumuz ve bagli kuruluslar için tanitici bir bayrak ve dis tabelalarinin yeniden düzenlenmesine ihtiyaç duyulmustur.
 
Ilgi (b) sayili yazi ile Saglik Bakanligi ve Bagli Kuruluslarinda tanitilacak yeni tanitici bayragin izin ve tescil islemleri tamamlanarak “A Plani” ile tüm kuruluslarimiza bildirilmistir. Kurumumuza bagli kuruluslarda (saglik evi, aile sagligi merkezi, toplum sagligi merkezi, halk sagligi laboratuari ve halk sagligi müdürlügü) kullanilacak olan dis tabelalarla ilgili gerekli düzenlemeler yapilarak (yatay, dikey ve kare olmak üzere üç farkli boyutta tasarlanmis) ekte gönderilmektedir. Ayrica bu tabela örnekleri http://www.thsk.gov.tr/tr/ web adresinde teknik özellikleriyle birlikte yayimlanmistir.
 
Bu baglamda Kurumumuza bagli kuruluslarda kullanilan bayraklarin ilgi (b) yazida belirtildigi sekilde, tabelalarin ise ekte belirlenen standartlar ve tasarimlar dogrultusunda halk sagligi müdürlüklerince ivedilikle degistirilmesi hususunda;
 
Bilginizi ve geregini arz ederim.
 
Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aksoy
Kurum Baskani
EKLER:
1- Tabela özellikleri (5 sayfa)
 
DIS TABELA STANDARTLARI
 
1) Birinci basamak saglik hizmeti veren kurum ve kuruluslarinda kullanilacak isim tabelalari yaklasik 50 metre uzakliktan okunabilecek netlikte, binanin büyüklügü ile orantili ve mimari özelligine uygun, iklim sartlarina dayanabilir malzemeden, isikli veya isiksiz olarak yapilir. Tarihi özelligi bulunan binalarda tabela kullanimi hususunda binanin özelligi dikkate alinmalidir.
 
2) Binanin birden fazla cephesi varsa en fazla iki cephesine tabela asilmalidir.
 
3) Saglik kurumunun faaliyette bulundugu saatlerde tabelalar isiklandirilabilir veya disaridan aydinlatilabilir olmalidir.
 
4) Tabelalar “Kurumsal Kimlik Uygulamasina paralel olarak ekteki (yatay, dikey, kare tabela örnekleri) tabela örneklerinden binanin yapisina uygun olan seçilmeli, örneklerdeki tasarim ve renklere uygun olmalidir.
 
5) Tabelalarda siralama; Saglik Bakanligi, yer ismi (il, ilçe, belde/ köy ismi gibi) ve kurum veya birim türü (özel isim veya birden çok kurumun oldugu yerlerde örnegin 1 Nolu, 2 Nolu, 3 Nolu vb.) seklinde olmalidir.
 
6) Tabelalarda Saglik Bakanligi logosu ve yazi disinda baska unsurlara yer verilmemelidir."
 


 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.