Derse Şortla Girecekler!
'03.04.2013'
haber detay

 

DERSE ŞORTLA GİRECEKLER!
 
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EPEY ZORLANACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR 
 
 
 Eğitim Bir Sen’in başlattığı ‘serbest kıyafetle işe gitme’ eylemi devam ediyor. Eyleme bir takvim konulmadığı için ne zaman sonuçlanacağı da bilinmiyor. Görüştüğümüz Eğitim Bir Sen yetkilileri yönetmelik değişene kadar eyleme devam edeceklerini ifade ediyorlar.
Bilinmesi gereken bir husus da şudur ki kamuda serbest kıyafet sadece öğretmenleri ilgilendiren bir şey değildir. Tüm kamu kuruluşlarını kapsayacak bir mevzuat değişikliği yapılması gerekiyor ki şu an için öyle bir hazırlıktan söz edilmiyor.
 
Milli Eğitim Bakanlığını bekleyen bir başka yakın sorun var. Havaların yavaş yavaş ısınmasıyla birlikte karşıt görüşlü sendika üyeleri de yeni eylemlere hazırlanıyorlar. Eğitim İş üyesi bazı erkek öğretmenlerin işe şortla gitme eylemi için hazırlık yaptıkları kulağımıza geldi.
 
Daha önceki sendika eylemlerinde derhal yazı çıkarıp eyleme katılanları sayılarını ve isimlerini toplayan MEB Eğitim Bir Sen’in eyleminde ‘haberi bile yokmuş’ gibi davrandı. Aynı MEB şortla derse girme eyleminde ne yapacak bekleyip görmek lazım.
 
Burada şunu ifade etmek lazımdır:
 
1-Bu eylemi eleştiren herkesi ‘darbeci, statükodan yana’ şeklinde tavsif etmek çok kaba bir toptancılıktır.
 
2-Başörtüsü özgürlüğü genel kabul olarak ortadadır ama kamu düzeni açısından oturmuş bir uygulamayı bütünüyle ortadan kaldırmak, bütünüyle serbest kıyafete geçmek –en azından- eleştirilebilmelidir.
 
3-Başörtüsü konusu bir an evvel gündemden çıkmalıdır. Koca koca saçlı sakallı adamların başörtüsünü ağızlarından düşürmemeleri en çok da başörtülü memurları rahatsız etmektedir.
 
Fatih KUL
personelmeb.net



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.