4+4+4 Eğitim Sistemi Kız Çocuklarını Eve Kapattı
'01.04.2013'
haber detay

 

4+4+4 Eğitim Sistemi Kız Çocuklarını Eve Kapattı'
"AKP’nin dayatmasıyla hayata geçirilen 4+4+4 kesintili eğitim sistemi maalesef kız çocuklarının okuldan uzaklaşmasına ve eve kapatılmasına neden olmuştur.
 
 
 
 
37 Bin Kız Çocuğunun Eğitim Hayatı Bitti
 
Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı eğitim istatistiklerine göre bu yıl 37.277 kız çocuğunun orta öğretime kayıt yaptırmadığı açıklandı. Geçen yıl bu rakamın 16 bin olması AKP’nin dayattığı sisteminin eğitime vurduğu darbeyi açıkça ortaya koydu. 
 
Sadece Cumhuriyet Halk Partisinin değil, sendikaların, bilim insanlarının ve eğitimcilerin karşı çıktığı 4+4+4 kesintili eğitim sayesinde kız çocuklarımızın eğitim hayatları maalesef bitmiştir.
 
Endişemiz, Okuldan Alınan Kız Çocuklarının Sayısının Artması
Eğitime darbe yasası olarak adlandırdığımız 4+4+4 kanun teklifinin Meclis görüşmelerinde bu endişelerimizi dile getirmiş ve CHP Grubu olarak şiddetle karşı çıkmıştık. Sadece siyasi anlayışlarını hakim kılmak için  kız çocuklarını kurban etmiştir. Endişemiz okuldan alınan kız çocuklarının sayısının her yıl katlanarak artmasıdır. 
 
MEB Bu sorunu Acilen Çözmelidir
Öğrenciler, veliler, öğretmenler kısacası eğitimin içinde olan herkes bu sistemden zarar görmüştür. Milli Eğitim, partiler üstü ulusal bir konudur. Bu nedenle küçük siyasi hesaplar her zaman eğitim sistemimize darbe vurmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı istatistikleri bunu açıkça göstermektedir. 
 
Bakanlık gerçekleri görerek kız çocuklarının yeniden okula dönmesi ve bundan sonra kız çocuklarının eğitimlerine devam etmesi konusunda zorlayıcı tedbirleri alması gerekmektedir. 
 
Zorunlu Eğitim 12 yıl olmalı   
 
Eğitimin temel insan hakkı olduğuna inanan CHP insan merkezli çağdaş eğitim reformunu gerçekleştirecektir. Eğitimde fırsat eşitliği mutlaka sağlanacaktır. Zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılarak, özgür düşünebilen, bilimsel düşünceyi, yaratıcılığı ve yeteneklerin geliştirilmesini temel alan, yeniliklere acık, sorgulamayı, katılımcılığı ve paylaşımcılığı öngören eğitim anlayışı ile gelecek nesillerin yetiştirilmesi sağlanacaktır. "
 
Hasan Ören
 
 
EĞİTİMAJANSI



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.