Şube Müdürünün Yönetmelik İsyanı
'22.03.2013'
haber detay

 

Şube Müdürünün Yönetmelik İsyanı 
 
Adının yayınlanmasını istemeyen bir şube müdürünün mailini sizlerle paylaşmak istiyoruz... 
 
 
 Bir şube müdürünün yayınlanmayan yönetmelik ile ilgili isyanını içeren maili virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşmak istiyorum.
Sayın Davut ÇALIŞKAN;
” Yazılarınız ile sorunlarımıza tercüman oluyorsunuz. Taşra teşkilatı atama, yer değiştirme ve görevde yükselme yönetmeliğinin ne zaman yayınlanacağı ile ilgili artık papatya falı açıyoruz. Yönetmelik yayınlanacak mı? Yayınlanmayacak mı? Sonunda yapraklar bitecek herkesin elinde sapı kalacak… Bu kadar uzun süre hiçbir yönetmelik beklenmedi! Üst mevzuatta var olup ta yönetmeliği bu kadar uzun süre yayınlanmayan başka bir mevzuata rastlamadık. Geçen sene bakanlığımızın üst bürokratları yönetmelik yayınlanacak bavulunuzu hazırlayın demeçleri verdiler ama 4+4+4nedeni ile ertelendi. Aslında yeni eğitim sistemi bahane rotasyonu ertelemek şahane! Bu sene de son anda başka bir bahane bulunur mu? Her şey olur! Çünkü MEB’in ve eğitim sendikalarının taşra yöneticileri ile ilgili ileriye dönük bir projesi yok. Ya da biz bilmiyoruz. Bu mesele bugünün meselesi de değil. Geçmişte de böyleydi, hatta daha beterdi.
Peki yayınlanacak mevzuat beklentileri karşılar mı? Diye sorarsanız… Bizim beklentimiz hayır! Kurumların yaptıkları yapacaklarının teminatı ise vay halimize….! İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından bir geçici görevlendirme genelgesi yayınlandı. İki hafta bile ömürü olmadı. Uygulanmadan yürürlükten kaldırılan mevzuat olarak tarihteki yerini aldı. İnanılır gibi değil! Genelgeyi yayınla sonra uygulamadan yürürlükten kaldır. Okul yöneticileri atama ve yer değiştirme yönetmeliği ise felaket. Yönetmeliğe itiraz etmeyen bir Allahın kulu yok. Tüm sendikalar koro halinde itiraz ediyor. 19 yönetmelik maddesinin 17 si için yürütmeyi durdurma ve iptali ile ilgili dava açıldı. En son bakanlığın yayınladığı ödül yönergesine bir bakalım. Yönergeyi yazanların yönetmelikten haberi yok! Bu nasıl iştir, anlamak mümkün değil! Yayınlanan bu mevzuatları üst üste koyduğumda ben şube müdürlerini memnun edecek bir yönetmeliğin yayınlanamayacağını düşünüyorum. Böylede düşünsem yönetmelik yayınlanmalıdır. Herkes önünü görsün! Bizler MEB’in üvey evladı olmaktan bıktık! MEB çalışanlarının yer değiştirme yönetmelikleri iyi ya da kötü var.
Denetçilerin yönetmeliği var!
Denetmenlerin yönetmeliği var!
Okul müdürlerinin yönetmeliği var!
Okul Müdür yardımcılarının yönetmeliği var!
Şube müdürleri ve üst görevdekilerin atama yer değiştirme yönetmeliği yok!”
Niçin yer değişikliği isteyen şube müdürleri MEB’den ZENCİ muamelesi görüyor?
Saygılarımla…
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.