MEB'de Kriz Kapıda !
'20.03.2013'
haber detay

 

MEB'de Kriz Kapıda !
 
Milli Eğitim Bakanlığında Yönetici Atama krizi yaşanacak. Yönetici adayları dava açmaya hazırlanıyor. MEB 35 bine yakın dava ile karşı karşıya kalabilir. Milli Eğitim Bakanı Nabi Hoca'ya tarihi uyarımızdır. 
 
 
 Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama ( ma ) yönetmeliğini çıkarmasının akabinde , tüm sendikalar ve eğitim yöneticileri ile yönetici adayları MEB'e karşı tepki gösterdi. 
 
Sendikalar peşi peşine yönetmeliği dava ederken , Eğitimbirsen yönetmelik konusunda Bakanlıkla bir görüşme yaptı. Bakan Bey Yönetici Atama Yönetmeliğinin revize edileceğini dile getirmesine rağmen halen bir düzenleme yapılmadı.
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Hoca'nın göreve gelir gelmez tüm iyi niyeti ve gayretiyle eğitim camiasının gönlünü almaya çalışmasını ve sorunları çözmek için gayret göstermesi takdire şayan bir durumdur.
 
Ancak ne var ki Bakan Bey'in en büyük talihsizliği , eğitimci olmayan İnsan Kaynakları Genel Müdürü ile çalışmasıdır. 
 
Eğitimin içerisinden gelmemiş , okulları tanımayan, eğitim yöneticilerinin ve eğitimcilerin psikolojisinden anlamayan İnsan Kaynakları Genel Müdüründen bundan fazlasını beklemek hata olur.
 
Düşünün ki bir öğretmeni  İçişleri Bakanlığına Personel Genel Müdürü yapsanız, Kaymakamların ve personelin atama ve yer değiştirme yönetmeliğini ne kadar sağlıklı hazırlayabilir.
 
Bir öğretmen İçişleri Bakanlığında Personelin atama ve yer değiştirme yönetmeliğini ne kadar hazırlayabilirse , İnsan Kaynakları Genel Müdürü de eğitim yöneticilerinin atama ve yer değiştirme yönetmeliğini işte o kadar hazırlar.
 
Burada spesifik bir bilgi notu düşerek şu soruyu soralım.
 
İl müdürleri Yönetici Atama Yönetmeliği hakkında sorularını ve sorunlarını İnsan Kaynakları yetkililerine telefonla sorduklarında ; İnsan Kaynaklarında ki bütün yetkililerin ağız birliği etmişcesine yönetmelikten bizimde çok fazla bilgimiz yok sözü karşısında şok yaşadıklarını dile getiriyorlar.  Bu yönetmelikten İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünde görev yapan yetkililerin haberi yoksa bu yönetmeliği hangi Bakanlık hazırladı ?
 
SONUÇ : İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Yönetici Atama Yönetmeliğinde sınıfta kalmıştır.
 
En son çıkarılan Yönetici Atama Yönetmeliği tüm eğitimcileri ve sendikaları mutsuz etmiştir. Yöneticiler ve yönetici adaylarının tamamı bu yönetmeliğe karşı ve mutsuzdur.
 
Bakan Bey öğretmenlerin gönlünü alayım gayreti içerisinde 81 ili gezerken , İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün yöneticileri ve yönetici adaylarını mutsuz eden bir yönetmelik çıkarması ne ile açıklanabilir.
 
NABİ HOCA'YA TARİHİ UYARIMIZDIR
 
MEB tarihinin en kötü ve uygulama imkanı olmayan yönetmeliği sizin döneminizde çıkarılmıştır. Bu yönetmelik hakkında her kesimden eleştiri ve şikayet gelmiştir. Bu eleştirilere karşılık yönetmeliği revize edeceğiz sözünüz biraz olsun eğitimcileri ve sendikaları rahatlatırken , İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün konuyla ilgili tek ses çıkaramaması ve yeni yönetmeliği hazırlamakta geçikmesi size zarar vermektedir.
 
Bakanlıkta Müsteşarlık makamı ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü makamında değişim olacağı beklentisi ve yine MEB Merkez Teşkilatı ile ilgili belirsizlik işlerin yavaşlamasına neden olmaktadır.
 
Sayın AVCI , Yönetici atama yönetmeliği konusunda lütfen acil olarak yeni bir düzenlemeye gidilsin. Siz bütün iyi niyetiniz ve gayretinizle eğitim camiasının gönlünü almaya çalışırken , diğer taraftan yönetici atama krizi her geçen gün büyümektedir. Çıkarmış olduğunuz yönetmelikle taşra teşkilatınızın atama yapamaması ne acı bir durumdur. Bu yönetmeliğin çıkarılmasında emeği geçenler emin olunki en büyük zararı size ve Ak Parti'ye yapmaktadır.
 
MEB'de bürokratların yapmış olduğu hataların bedelini hep siyasiler ödemiştir. 
 
Milli Eğitim Bakanı olupta , Hüseyin ÇELİK dışında siyasi kariyeri sona ermeyen bir ikinci Bakan gösteremezsiniz.
 
Sayın AVCI , Milli Eğitim Bakanlığına oturduğunuz ilk günden itibaren taraflı , tarafsız tüm kesimlerin sevgisini ve takdirini kazandınız. Lütfen, Denizi geçip derede boğulmayınız. Yönetici atama konusunda 35 bin adayın tek ümidi sizsiniz. 
 
Eğitimcilerin ve eğitim yöneticilerinin sizden tek beklentisi ADALET!
 
Unutmayın ki;
 
Allah, adaletle hükmetmeyi emreder: 
''Muhakkak Allahkamudanhaber" title="kamudanhaber" class="klink">kamudanhaber.com/" style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font-size: 14px; font: inherit; vertical-align: baseline; text-decoration: initial; color: rgb(51, 51, 51);">, adalet ve ihsanla emreder.'' (Nahl Suresi, 16/90)
 
 
Rafet SOLMAZ / Sendikacı Yazar



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.