En iyi iki bin arasına 77 Türk üniversitesi girdi
'19.03.2013'
haber detay

 

En iyi iki bin arasına 77 Türk üniversitesi girdi
 
"Dünyanın En İyi 2000 Üniversitesi" listesine aralarında ODTÜ, İstanbul, İTÜ, Koç ve Sabancı'nın da olduğu 77 Türk üniversitesi girmeyi başardı
 
ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren URAP Laboratuvarınca hazırlanan, "Dünyanın En İyi 2000 Üniversitesi" listesine 77 Türk üniversitesi girdi. URAP Koordinatörü Prof. Dr. Ural Akbulut, yayın ve bilimsel doküman sayısı, dergi etkinlik çarpanı ve uluslararası işbirliği gibi kriterleri dikkate alarak dünyadaki 2 bin üniversiteyi akademik performanslarına göre sıraladıklarını söyledi.. 
 
LİSTE UMUT VERİCİ 
Listede, 77 Türk üniversitenin de yer aldığına dikkati çeken Akbulut, "Türk halkının bilmediği ve bizim de düşünmediğimiz 161 Türk üniversitesinden 77'sinin dünyanın en iyi 2 binine, ilk yüzde 10'a girmesi büyük bir başarı. Amerika'da 400 tane üniversite ilk 2 bine girdi. Amerika'da 3 bin küsür üniversite var. Demek ki 77 Türk üniversitesi, 2 bin 500-3 bin civarında Amerikan üniversitesinden daha iyi" diye konuştu. 
 
TÜRKİYE'DEN İLK 15 
URAP sıralamaya göre ilk 15 Türk üniversitesi şöyle: Hacettepe, ODTÜ, Ankara, Ege, İstanbul Teknik, Boğaziçi, İstanbul, Bilkent, Gazi, Sabancı, Koç, Erciyes ve Atatürk üniversiteleriyle Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü. 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.