MEB Yargı Kararını Dikkate Almıyor!...
'19.03.2013'
haber detay

 

MEB Yargı Kararını Dikkate Almıyor!...
 
Danıştay’ın öğrenim özrüyle ilgili yürütmeyi durdurma kararının ardından bir ay geçmesine rağmen bakanlık yargı kararıyla ilgili hala bir adım atmadı. 
 
 
 Milli Eğitim Bakanlığı Danıştay'ın vermiş olduğu öğrenim özrüyle ilgili yargı kararını neden uygulamıyor. Danıştay’ın Yürütmeyi durdurma kararının ardından bir ay geçmesine rağmen bakanlık neden herhangi bir adım atmıyor . Danıştay 2. Dairesi, Milli Eğitim Bakanlığının özür durumuna bağlı yer değiştirme kılavuzunda öğretmenlerin öğrenim özrüne göre yer değiştirme yapmasına yer verilmemesini eksik düzenleme sayarak, düzenlemenin yürütmesini durdurdu.
Danıştay 2. Dairesi, öğrenim özrüne yer verilmeyen eksik düzenlemelerin yürütmesini durdurdu. Daire'nin kararında, öğretmenlerin belirlenen koşullar dahilinde öğrenim durumu özrüne dayalı yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerine ilişkin haklarının, normlar hiyerarşisine aykırı biçimde bir atama döneminde uygulanacak uyuşmazlık konusu kılavuzla kaldırılmasında mevzuata ve hukuka uyarlık görülmediği vurgulandı.
Bakanlık bir taraftan yüksek lisans yapın derken bir taraftan yüksek lisans yapınca da yüksek lisan yaptığımız illere tayinimizi çıkarmıyor. Bunu anlamak mümkün değil. Şubat tayinlerinde  eğitim öğrenim özrü tayinleri tamamen kaldırıldı kılavuzda yer verilmedi. Ancak mahkeme bakanlığın yaptığı yanlış uygulamayı iptal etti. Danıştay yürütmeyi durdurdu, öğrenim özrü mağdurları Danıştay’ın almış olduğu bu karara çok sevindi fakat sevinci hala kursaklarında.
Yeni Bakan Nabi Avcı’dan beklentimiz bir an önce bu yanlışı düzeltmelidir. Milli Eğitim Bakanlığında yüksek lisans yapmış öğretmen sayısının arttırılması hedefleniyorsa yapılması gereken öğrenim özrü tayinlerini tamamen kaldırmak değil, bunu suistimal eden öğretmenleri takip etmeli, sırf tayinim çıksın diye yüksek lisans yapan öğretmenleri tekrar eski yerlerine geri göndermeli ya da haklarında bakanlığı kandırdığı için soruşturma açmalıdır.
Bakanlık bazıları bunu suistimal ediyor diye tüm yüksek lisans yapanları almış olduğu kararlarla cezalandırıyor. Bakanlığımızdan ağustos ayındaki özür grubu atamalarında bu sorunun çözümünü bekliyoruz. Danıştayın vermiş olduğu kararın uygulanmasını klavuzun buna göre hazırlanmasını temenni ediyoruz.
Öğrenim özrü ile ilgili mahkeme kararının üzerinden bir ayı geçmesine rağmen uygulamayan bakanlığın neden yargı kararlarını dikkate almadığını anlayamıyoruz. Ülkemizde artık yargı kararları uygulanmaz oldu da bizim mi haberimiz yok!
Bakanımız Nabi Avcı’dan öğrenim özrü mağdurları olarak müjdeli haberi umutla bekliyoruz.
 
 
GAZETE KAMU



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.