Eğitimcilerin Kırılan Gönlü Onarılmalıdır
'19.03.2013'
haber detay

 

Eğitimcilerin Kırılan Gönlü Onarılmalıdır
 
 
 Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş, bilimin ve insanlık mirasının mimarları, kültür ve medeniyet inşasının işçileri olan öğretmenlerin emeklerinin karşılığını ve mesleki itibarlarının iadesini beklediğini ifade ederek, “2012 yılı toplu sözleşme masasından alacaklı olarak ayrılan öğretmenler ve öğretim elemanları, 2013'te yapılacak toplu sözleşmede mahsuplaşma beklemektedir. Hükümetten beklentimiz, eğitimcilerin kırgınlığını tamir etmesi ve gönlünü kazanmasıdır” dedi.
 
Eğitim-Bir-Sen Kırıkkale 1 No'lu Şube'nin düzenlediği il divan ve istişare toplantısında konuşan Esat Tektaş, sözlerine, kamuda başlattıkları serbest kıyafet eylemine değinerek başladı.
 
Anayasal açıdan hiçbir meşruiyeti olmayan, 30 yıldır binlerce insanın mağduriyetine neden olan darbe kalıntısı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele ilişkin kılık-kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması yolunda attıkları adımlarda kararlı olduklarının altını çizen Tektaş, “Eğitim-Bir-Sen olarak irademizin arkasında durarak imzalarımıza sahip çıkıyor ve 18 Mart itibarıyla eğitim kurumlarına serbest kıyafetle gidiyoruz. Örgütlü gücümüzle çağdışı yönetmeliği kaldırtmak için elimizden gelen hiçbir gayreti esirgemeyeceğiz. Hükümet, kamuda çalışmak için kadınlara başı açık olmayı dayatan, temel hak ve hürriyetler açısından düşünüldüğünde başörtülü bayanlara zulmeden ucube yönetmeliği, darbecilerle birlikte tarihin çöp sepetine atmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Öğretmen ve öğretim elemanlarına ek ödeme verilmemesini eleştiren Tektaş, şöyle devam etti: “Farklı kurumlarda aynı işi yapanların farklı ücret almasını gidermek için ‘Eşit işe eşit ücret' uygulaması kapsamında yapılan iyileştirmelerde öğretmen ve öğretim elemanlarının kapsam dışında tutulması sonrası maaş bordrolarında oluşan çarpıklık, öğretmenlerin görülmesini ve gönlünün alınmasını zorunlu kılmaktadır. Bilimin ve insanlık mirasının mimarları, kültür ve medeniyet inşasının işçileri olan öğretmenler emeklerinin karşılığını ve mesleki itibarlarının iadesini beklemektedir. 2012 yılı toplu sözleşme masasından alacaklı olarak ayrılan öğretmenler ve öğretim elemanları, 2013'te yapılacak toplu sözleşmede mahsuplaşma beklemektedir. Eğitim-Bir-Sen olarak eğitimcilerin kırgınlığının tamir edilmesini ve gönüllerinin kazanılmasını istiyoruz.”
 
KİK Kararları Biran Önce Uygulanmalıdır
 
Milli Eğitim Bakanlığından, 2009 yılından bu yana her yıl imza altına aldığı ama gereğini yerine getirmediği Kurum İdari Kurulu (KİK) kararlarını uygulamaya koymasını beklediklerini kaydeden Tektaş, “Meslek liselerindeki döner sermaye gelirlerinin paylaşımında adalet isteyen personele fazla çalışmaya karşılık herhangi bir ücret ödenmemesi, toplu sözleşme masasına taşıdığımız halde VHKİ kadrosundan şefliğe yükselenlerle memurluktan şefliğe geçenler arasındaki yan ödeme farkının giderilmemesi, memurlara VHKİ kadrolarının uzun zamandır verilmemesi, ek göstergeden faydalanamayan çalışanların sıkıntıları, devlet memurlarına tanınan yeşil pasaport hakkının bu çalışanlara tanınmaması; servis, öğle yemeği gibi birçok sorunu olan çalışanlar KİK kararlarının acilen uygulanmasını beklemektedir. Genel idare hizmetleri, teknik hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları için, öğretmenlerde olduğu gibi, atama ve yer değiştirme yönetmeliği çıkarılması, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının açılması, fazla çalışma karşılığı mesai ücreti ödenmesi, merkez ve taşra teşkilatındaki birimlerde bürolarda çalışan personelin aşırı sıcaklıktan olumsuz etkilenmemesi için odalara klima takılması, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına verilmesi, parasız yatılı ve burslu öğrenci kontenjanından memur ve yardımcı personelin çocuklarının da yararlandırılması, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince personelin çocuklarına yönelik kreş ve gündüz bakımevlerinin açılması konuları KİK kararı olarak durmaktadır. Bakanlıktan, KİK kararlarına attığı imzanın gereğini yapmasını, bir sonraki KİK toplantısında aynı konular yerine eğitim çalışanlarının acil çözüm bekleyen diğer sorunlarının görüşülmesini istiyoruz” diye konuştu.
Gücümüzü Artırmak, Yaşanan Sevimsizlikleri Azaltmak Görevimizdir
 
“Moral değerlerimizden aldığımız güçle, moral değerlerimizi daha da güçlendirmek için 1992'de başlatılan soylu mücadelede bugün 21. yılımızı kutlamaktayız. Ve bugün birçok başarılı hizmete, birçok kazanıma, eylem ve etkinliğe imza atmış olmanın; birçok organizasyona ev sahipliği yapmış olmanın sevincini birlikte yaşamaktayız” diyen Tektaş, “Bugün yaşadığımız başarı ve sevinçlerin arkasındaki en önemli sebep, en önemli faktör sizlersiniz, sizlerin katkısıdır; aklınızdır, emeğinizdir, yüreğinizdir. Sizlerin inançlı, kararlı, adam gibi duruşunuz ve fedakârlıklarınızdır. Sorunların çözümünde, yanlışlıkların düzeltilmesinde, beklentilerin yerine getirilmesinde kendinizi sorumlu sayan anlayışınızdır. Bu anlayışı gönüllere ulaştırmanız ve pratiğe yansıtmanızdır.Genel başkan yardımcınız olarak, bir kardeşiniz olarak sizleri tebrik ediyorum. Katkılarınız devam ettiği müddetçe, artarak devam ettiği müddetçe, başarı ve sevinçlerimiz daha da çoğalacaktır, sevimsizlikler daha bir azalacaktır. Verdiğimiz mücadeleleri daha güçlü gerçekleştirebilmemiz için, eylem, etkinlik, çalışmalarımızı daha canlı, daha anlamlı, daha verimli yapabilmemiz için üye sayımızı da artırmamız gerekmektedir. Kamu çalışanlarının, eğitim çalışanlarının ve toplumun bu sorumluluğu yüklediği, bu görevi verdiği kişiler sizlersiniz, hep birlikte bizleriz. Her birimiz bu sorumluluğun gereğini yerine getirmek zorundayız. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olmasaydı; çalışanların, hangi sendika ve konfederasyonların insafına terk edilmiş olacağının korkunç tablosunu aklınızdan asla çıkarmadan üye sayımızı artırmak; gücümüze yeni güçler, aramıza yeni dostlar katmak zorundayız. Aramızda olması gerektiğine inandıklarınızı bizzat kendi ellerinizle ve ısrarla üye kaydetmenizi istiyoruz. Sendikada aktif görevimiz olsa da, olmasa da bu güç hepinizin gücüdür. O halde bu gücü büyütmek de hepimizin görevi olmalıdır. Bu güç milletin iradesinden yana olan bir güçtür, bu güç haksızlıklara karşı duran, haklının yanında yer alan bir güçtür. O halde, hizmetli, memur, şef, müdür, şube müdürü, il müdürü, görevimiz ne olursa olsun, sendikamıza üyeliğini sağlayabileceğimiz dostlarımıza ulaşmalıyız ve ısrarla üyeliklerini sağlamalıyız. Bunu Kırıkkale'de başarmalıyız ve başaracağız inşallah. Unutmayınız ki, henüz hiçbir sendikaya üye olmamış arkadaşlarınız var ve sizlerden ısrarla davet bekliyor. Şu veya bu sebeplerle diğer sendikalara üye olmuş fakat gönlü bizimle olan, bize üye olmak için sebep arayan, sizlerden belki ısrarla davet bekleyen onlarca arkadaşımızı aramıza katmak durumundayız” ifadelerini kullandı.
 
Esat Tektaş, konuşmasının sonunda, katılımcıların sorularını da cevapladı.
 
Kırıkkale 1 No'lu Şube Başkanı Oktay Sümer ise, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın eğitimcilere bakışındaki duyarlılığını yansıtmayan, bakanlıkça eski alışkanlıklarda ısrar görüntüsü veren yanlışlar zinciri olan yönetici atama yönetmeliğinin biran önce revize edilmesi ve tartışma alanından çıkarılması gerektiğini söyledi.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.