Martta Atama Yapılacak mı ?
'19.03.2013'
haber detay

 

Martta Atama Yapılacak mı ?
 
Yönetici atamalarının yapılmasını isteyen üyelerin çeşitli forum sitelerinde paylaştığı yazıları yayınlıyoruz. 
 
 
 SINAVLA YÖNETİCİ ATAMALARIN BU AY İÇİNDE YAPILMASINI "HAKKIMIZI- İSTİYORUZ."
"Eski Yönetmeliğin 23. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendinde; 18 inci, 19 uncu ve 20 nci maddeleri kapsamında Sınavla Yönetici atamalarının ilgili yılın ocak-şubat aylarında yapılır" maddesi doğrultusunda 50'den fazla il Valilikten olur alarak Şubatta Yönetici Atama takvimini yayınladı. Ancak 28 Şubat 2013'te Yeni Yönetmelik yayınlanarak Şubat ayında tamamlanması gereken Yönetici Ataması yapılamamış ve sınavı kazanmış binlerce idareci adayı mağdur edilmiş, bu süreçte idareci adaylarına uygulanan Oyalama Taktiği ile resmen dalga geçilmiştir. Oysa Şubatın son iş günü olan 28 Şubat'a kadar Tüm illerin Yönetmelik gereği atamayı sonlandırmak zorunda olduğundan ; atamayı tamamlamayan illerin tamamı RESMEN SUÇ İŞLEMİŞLERdir.
 
Van, Nevşehir, Kırşehir illeri personelini mağdur etmemiş Yönetici atamasını tamamlayarak diğer illere "Kul Hakkı Nasıl Yenmez" göstermiştir. Hatta Yeni Yönetici Atama Yönetmeliği öncesi Valilik oluru ile Duyuru açmasını gerekçe göstererek Kırıkkale Mem 15 Mart'ta eski yönetmeliğe göre atamasını tamamlamış ,Samsun ve Amasya da aynı gerekçe ile atamayı tamamlaması an meselesidir. Oysa diğer illerde Şubat ayında Valilikten olur alarak başvuruyu başlatmış ve ilk fırsatta geri çekerek Sınavı Kazananları cezalandırmıştır.
 
BÜROKRATLARA VE SENDİKALARA (ÖZELLİKLE SUSKUN OLANLARA )
 
Peki ya diğer illerdeki idareci adaylarının suçu o illerde olmamak mıdır?
Bu İlleri Farklı bakanlık mı yönetmektedir?
Tüm illler 28 Şubat'ta tamamlamak zorunda değil miydi?
Şubat'ta sınavla atamayı tamamlamayan illere neden SUÇ DUYURUSUNDA bulunulmamıştır?
Binlerce sınav kazanmış, 90 puanlarda idareci adayı varken binlerce okulun geçici görevlendirmelerle yönetilmesinin kime faydası vardır? Nedir?
İl Memler Şubatta Yönetici Atama Duyurusu Yaparken , Atama takvimini Mart ayına yaydığında neden sesiniz çıkmadı? Neden Şubatta tamamlamanız lazım demediniz?
Neden Genel Merkezlerinizin "Atamalar Bir An Önce Yapılsın" açıklamalarına rağmen birçok ilde Sınavla Yönetici Atamasının zamanında yapılmasını neden engellediniz?
 
SINAVLA ATAMALAR BİR AY İÇİNDE YAPILMALIDIR
Biz Sınavla atama mağdurları olarak Eski Yönetmelik Doğrultusunda Şubat'ta duyuruya açılmış tüm atamaların bu ay içinde tamamlanmasını (aynen Van, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale'de olduğu gibi) ; daha fazla kul hakkına girilmemesini, hak edene hakkını teslim etmenizi istiyoruz. Bizler çok iyi biliyoruz ki Tüm Sendikalar içtenlikle ve birlikte hareket ederse bu sorun 10 gün içinde çözüme kavuşur ve Sınavla atamalar 1 ay içinde tamamlanır. Aksi takdirde bizler de hakkını savunmayan SENDİKALARA gereken cevabı her ilden başlayacak İSTİFALARLA vereceğimizden de , bu sürecin bu noktaya gelmesinde payı olan herkese HAKKIMIZI HARAM edeceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.