YGS Günü Hayatınız Değişebilir
'17.03.2013'
haber detay

 

YGS Günü Hayatınız Değişebilir
 
2 milyon öğrenci 24 Mart tarihinde YGS sınavına girecek. Aynı gün dünyadan 170 üniversite İstanbul’da öğrencilerle buluşacak.
 
 
23-24 Mart tarihlerindeİstanbul’da düzenlenecek
 
23. IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları’na 30 ülkeden 170üniversite katılacak 
 
2 milyon öğrencinin ter dökeceği 24 Mart günü gençlergeleceklerini şekillendirecek bir sınava girecek. Yıllardan beri stres dolusüreçlerden geçen öğrenciler için aynı gün İstanbul’da farklı bir etkinlikdüzenlenecek. 23-24 Mart tarihleri arasında İstanbul Hilton Oteli’nde, 30ülkeden 170 üniversite, YGS sınavında başarılı ya da başarısız olacaköğrencilere sınavsız seçenekleri tanıtacak. Burs imkanlarının da tanıtılacağı“23. IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları’ndaki okulların önemli bir bölümüTürkiye’deki özel üniversiteler ayarında bir ücret karşılığı eğitimsağlıyorlar. Bu anlamda YGS’nin yapıldığı döneme denk gelen Fuar’ın öğrencileriçin yeni fırsatlar doğurması bekleniyor. 
 
Gelen üniversiteler arasında sıralamada ilk 500’de yeralan dünyaca ünlü Aberystwyth University, Arizona State University, The StateUniversity of New York, Canberra Institute of Technology, Eindhoven Universityof Technology, City University London, Kingston University London, Universityof California, Irvine Universitat Autonoma de Barcelona, Universität Bremen,University of Bristol, University of College Dublin, University of Essex,University of Southampton, University of South Australia, University of SouthCarolina ve Western Michigan University dikkat çekiyor. 
 
12-26 Marttarihleri arasında 7 ilde ve Kıbrıs’ta düzenlenecek “23. IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları”na 30ülkeden toplam 170 üniversite ve kolejin katılacağı açıklandı. Gençleri, öğrencileri ve ailelerini yurtdışındakieğitim kurumlarıyla buluşturan ve bu kurumların sunduğu burs ve benzeriimkanları ziyaretçilere tanıtan IEFT Fuarları bu dönem kapılarını ilkolarak 12 Mart 2013 tarihinde Bursa’da açtı. Fuarlar, Bursa’dan sonra, Eskişehir,Konya, Adana’da, düzenlendi ve yoğun bir ilgi oldu. Fuar Ankara ve İzmir’in ardından 23-24Mart tarihlerinde İstanbul Hilton Oteli’nde İstanbullularla buluşuyor. 
 
ABDve İngiltere’den 50’nin üzerinde üniversitenin yanı sıra, Japonya, Malezya,Romanya, Avusturya, Polonya, İrlanda gibi dünyanın değişik ülkelerinden 170 eğitimkurumu IEFT Fuarları’na katılarak, sundukları burs ve diğer eğitim imkanlarını Türk öğrenci veailelerine tanıtacaklar. 
 
Heryıl yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği Fuarlara gelen ziyaretçiler,üniversite hazırlık, ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora, üniversitetransfer, dil okulları, yaz okulları, sertifika-diploma programları, staj, liseeğitimi ve burslu yurtdışı eğitim konularında kurum temsilcilerinden bilgialabilecek, ülkelerin eğitimortamları konusunda merak ettikleri soruları yöneltebilecekler. 
 
Burs imkanları, ücretsiz seminer ve seviyetespit sınavları
 
Üniversiteve kolejlerin her yıl çok sayıda öğrenciye kısmi veya tam eğitim bursusağladıkları IEFT Fuarları boyunca pek çok seminer düzenlenecek ve öğrencilerfuar alanı dışında seminerlere ücretsiz katılarak yurtdışı eğitim konusundakapsamlı bilgi sahibi olabilecekler. Ülke, program, okul, burs, iş, kariyer vevize gibi merak edilen konularda düzenlenecek seminerler herkese açık olacak. 
 
Fuarların en önemlibölümlerinden birisi de, yurtdışı eğitim için şart olan dil yeterliliksınavları konusunda yapılacak olan seviye belirleme deneme sınavları. Ücretsizolarak IELTS ve TOEFL IBT sınavları ve Genel İngilizce dil yeterlilik sınavlarıözel bir bölümde yapılacak ve böylece öğrenciler İngilizce dil seviyeleriniölçebilecekler. Fuarlarda; DAAD, Goethe Institute, Fulbright,Austrade, Campus France gibi, ülkelerin eğitim ve kültür ataşelikleritarafından da öğrenci ve velilerine bilgi verilecek. 
 
Halka açık veücretsiz olarak düzenlenen fuarlar, 12:00-18:00 saatleri arasında ziyaretedilebilecek. (Bilgi ve online davetiye için: www.ieft.com.tr / 0212 244 42 13) 
 
Mart 2013 Fuar Takvimi
 
12 Mart: Bursa Almira Hotel / 14 Mart: Eskişehir Dedepark Hotel / 16 Mart:Konya Hilton Garden Inn Hotel / 17 Mart: Adana Hilton Hotel / 19 Mart: AnkaraSheraton Hotel / 21 Mart: İzmir Hilton Hotel / 23-24 Mart: İstanbul HiltonHotel / 26 Mart: KKTC Merit Lefkosia Hotel 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.