Sınav kaygısı performansı azaltıyor
'30.05.2018'
haber detay

 ortaokul öğrencilerinin liselere giriş sınavlarına hazırlanırken yaşadıkları pek çok olumsuzluğu ve bunlara bağlı oluşan sınav kaygısını ortadan kaldırmak için sınavsız geçiş uygulamasını başlattı. Ancak bu yıl sınava 1 milyona yakın öğrenci girecek. Eğitim Uzmanı Alparslan Dartan oldukça hassas bir dönem olan ergenliğin tam başındaki çocukların bir de sınav kaygısıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Uygun düzeyde bir kaygının kişiye uyanıklık sağladığını belirten Dartan sınav kaygısını yoğun yaşayan çocukların ise gerçek performanslarını kullanmadıklarından, yoğun bir karamsarlık duygusu yaşadıklarını anlattı

 

EN BÜYÜK GÖREV VELİLERİN

Kaygıyı en aza indirme konusunda velilere büyük sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Dartan ailelere şu önerilerde bulundu:

  •  Çocuklarınızın bireysel yeteneklerini ve farklılıklarını iyi tanıyıp, neyi başarıp neyi başaramayacağını doğru değerlendirin.
  •  Çocuklarınız neleri iyi başarıyorsa onları bu konuda desteklemelisiniz.
  •  Çocuklarınızı kendi istekleriniz ve beklentileriniz doğrultusunda zorlamayın. Çocuklarınızın herkesten farklı bir kişiliğe ve potansiyele sahip olduğunu unutmamalıyız.
  •  Çocuğunuzun kaygılarını sizinle paylaşmasına fırsat verin, onu teşvik edin.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.